Senatorul sibian Claudiu Mureșan cere bani de la Guvern pentru satele săsești: ”Asigurați credite pentru cei care vor să renoveze bisericile săsești, casele vechi din satele transilvane” (CP)

Senatorul sibian USR, Claudiu Mureșan, transmis zilele acestea o interpelare Ministerului Culturii în legătură cu monumentele istorice cuprinse în cadrul Listei Monumentelor Istorice din România, care nu a mai fost actualizată încă din anul 2015.

Foto: Claudiu Mureșan

”Sub ochii noștri, adevărate perle culturale ale satelor transilvane pur și simplu se dărâmă, îngropând odata cu ele istoria noastră, a tuturor.

I-am solicitat ministrului Romașcanu să dispună măsurile necesare pentru ca Lista Monumentelor Naționale Istorice să fie actualizată, în concordanță cu realitatea curentă din teritoriu, pentru ca aceste mărturii prețioase ale trecutului nostru să nu mai fie într-o stare prelungită de agonie, abandonate și date uitării de către instituțiile menite să le protejeze.

Marți voi depune o nouă interpelare prin care voi solicita ministrului culturii să găsească urgent soluții pentru protejarea patrimoniului nostru cultural si variante financiare care sa susțină procesul de refacere a monumentelor istorice, case memoriale, biserici săsești și anexe ale acestora, etc din satele săsești din Transilvania.

Dacă nu face ministerul nimic, voi iniția eu proiecte care să faciliteze acordarea de finanțări pentru renovarea acestor clădiri”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a senatorului Claudiu Mureșan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*