Securitate în lumea digitală pentru elevii din Sadu

În urma parteneriatului încheiat la începutul anului între Comuna Sadu, Școala Gimnazială „Samuil Micu” Sadu și Swiss Sponsors’ Fund (SSF) un proiect comun realizat de Ambasada Elevației în România și al camerei de Comerț Elveția România, joi a avut loc prima acțiune de informare și prevenire a fraudelor online pentru elevii școlii „Samuil Micu din Sadu.

Foto: Facebook Comuna Sadu

La eveniment au participat: Daniela Carnovski- general manager la Swiss WebAcademy, Marius Amza – coordonator programe informatice la Swiss WebAcademy, Andreea Cozîltea- agent principal IPJ Sibiu, Cristina Băncioiu- director al Școlii Gimnaziale „Samuil Micu” Sadu, cadre didactice și elevi.

Copiii au fost informați cu privire la vârsta de la care este potrivit să se înroleze în platformele de socializare, modul în care pot evita abuzurile de orice fel în mediul online, modul de configurare a parolelor personale pentru a fi în siguranță, sfaturi cu privire la modul în care pot folosi mediul online în mod constructiv pentru accesarea de informații și recreere.

În perioada următoare se vor derula alte acțiuni de informare, prevenire și combatere a infracțiunilor din mediul online cărora copiii le pot cădea victime.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*