Secția Clinică ORL a Spitalului Județean Sibiu a fost complet renovată, modernizată și extinsă

Lucrările de renovare, extindere şi modernizare completă a Pavilionul Secției Clinice ORL din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au fost finalizate.

Este vorba despre unul dintre cele mai vechi imobile ale spitalului, datând din anul 1904.

Valoarea investiției s-a cifrat la circa 5,5 milioane de lei, iar finanţarea a fost asigurată de către Consiliul Judeţean Sibiu. „Așa cum am promis, investițiile în actualul spital continuă, astfel ca pacienții și personalul spitalului să beneficieze de condiții îmbunătățite, mai ales acolo unde nevoia e stringentă. Investițiile în spații ca cel de la ORL nu se vor pierde nici când se va deschide noul spital: mutarea secțiilor se va face etapizat, iar spațiile actuale vor fi valorificate tot în beneficiul județului Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Lucrarea a fost una deosebit de amplă şi a presupus refacerea completă a pardoselilor, tencuielilor şi a zugrăvelilor, recompartimentarea saloanelor şi dotarea acestora cu grup sanitar, rampe oxigen și sistem de chemare a personalului medical, refacerea completă a instalaţiilor sanitare și electrice, înlocuirea completă a tâmplăriei interioare și exterioare, aplicarea de covoare PVC agreate sanitar şi extinderea spaţiilor pentru cabinete şi pentru sălile de tratament prin mansardarea podului existent. De asemenea, clădirea a fost dotată cu lift, ce va fi utilizat inclusiv pentru transportul pacienților. Totodată a fost amenajată și o sală de operații modernă și complet utilată, cu salon pre şi post operator, astfel încât pacienții care necesită intervenții chirurgicale din sfera ORL, vor putea fi operați și monitorizați direct în cadrul secției. Întregul spațiu a fost dotat cu sistem de alarmare în caz de incendiu, cu instalații de climatizate și ventilație noi și mobilier nou. De asemenea, secția a fost dotată cu aparatură performantă.

„Ne dorim permanent ca actualul spital județean să se transforme, pas cu pas, înspre mai bine și, odată cu finalizarea acestui obiectiv major de investiții, Secția Clinică O.R.L. devine un spațiu modern, utilat corespunzător, de care vor beneficia atât pacienții, cât și personalul medical. Practic, este asigurat tot ceea ce este necesar pentru derularea un act medical de calitate, în condiții superioare. A fost o investiție de mare amploare, care nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Consiliului Județean Sibiu”, a declarat managerul SCJU Sibiu, ec. Cornel Benchea.

„Otorinolaringologia (O.R.L.) este în momentul de față o disciplină medico-chirurgicală complexă, care se ocupa de diagnosticul, tratamentul si prevenirea maladiilor nasului, sinusurilor, gâtului si urechii. Așadar, o patologie complexă și des întâlnită, care necesită examinări speciale și dotări specifice. De aceea, ne bucurăm că finalizarea renovării și modernizării secției ne asigură condiții mult superioare pentru diagnosticarea, spitalizarea și tratamentul pacienților”, a precizat dr. Mihaela Chialda, medicul șef al secției clinice O.R.L.

Secția dispune de 25 de paturi pentru spitalizare continuă împărțite în saloane septice și aseptice și un pat pentru spitalizare de zi. În urma procesului de renovare, în cadrul secției se regăsesc următoarele: șase saloane cu două paturi, trei saloane cu trei paturi, un salon cu patru paturi, un salon cu un pat spitalizare zi, sală de tratament, cabinet de audiometrie, salon pre- și post-operator cu două paturi, bloc operator, trei birouri pentru medici, spații de depozitare a lenjeriei, materialelor sanitare și deșeurilor, două magazii și un oficiu.

„Permanent, la nivelul unui spital județean de urgență este nevoie de servicii medicale de calitate iar asigurarea acestora este, de fapt, obiectivul major al tuturor investiţiilor şi dotărilor pe care le facem cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu” a declarat Robert Fotache, directorul administrativ al SCJU Sibiu.

Urmare a finalizării lucrării și a recepției acesteia, din data de 11 iulie pacienții sunt internați și tratați în cadrul pavilionului renovat.

În cadrul Secției Clinice ORL, își desfășoară activitatea trei medici primari, doctori în științe medicale, nouă asistente medicale, șase infirmiere și două îngrijitoare de curățenie și un registrator medical. În cadrul secției se realizează zilnic consultații la pat, tratamente, pansări, intervenții mici în cadrul sălii de tratament, consultații interdisciplinare, audiograme, timpanograme, PEV. În sala de operații se realizează intervenții chirurgicale cu risc minim și mediu anestezic, cu anestezie locală. Până va fi angajat cel puțin un anestezist în secție, operațiile complexe se desfășoară în blocul chirurgical al spitalului.

În anul 2017, în secția ORL a SCJU Sibiu fost tratați 914 pacienți în regim de spitalizare continuă și 188 în regim de spitalizare de zi. În semestrul I al anului curent, au fost tratați 464 de pacienți în regim de spitalizare continuă și 138 în regim de spitalizare de zi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*