Secret dezvăluit: Cum se prepară cele mai bune scoverzi cu brânză din Sadu – foto

Dacă ați participat la Mătăuzele de la Sadu, cu siguranță ați gustat cele mai bune scoverzi cu brânză cu care s-au delectat papilele dumneavoastră gustative vreodată. Doamna Elena Ivan a dezvăluit rețeta autentică din sat care face deliciul nu doar al localnicilor, ci mai ales al vizitatorilor.

foto: Comuna Sadu

Doamna Elena Ivan este o sădeancă cu suflet mare care a pregătit scoverzi cu brânză pentru toți participanții de la Mătăuze. A dezvăluit rețeta secretă și pentru vizitatorii care vor să mai încerce gustul autentic de la Sadu.

foto: Comuna Sadu

Gustul autentic din sat îl puteți încerca după rețeta următoare:
1 Kg de făină;
2 ouă;
½ litru de lapte;
1 lingură de unsoare amestecată cu făină;
1 praf de sare;
1 praf de copt;
brânză de burduf, cât vă lasă inima;
1 litru de ulei pentru coacere.
Mod de preparare: se amestecă ingredientele uscate, apoi se face o gaură în mijloc în care se pun ouăle bătute și laptele. Se face un aluat care se frământă până de adună pe mijlocul vasului.

foto: Comuna Sadu

Aluatul se împarte în două bucăți. Se ia prima bucată se întinde cam de 0,5 cm apoi peste ea se întinde jumate din untura amestecată cu făină și se rulează. Se procedează tot la fel cu a doua bucată. Sulurile de aluat se dau la frigider pentru două ore.

foto: Comuna Sadu

După ce aluatul este scos de la frigider, fiecare sul se taie în bucăți cam de 2 cm. Fiecare bucățică de aluat se rulează apoi se înnoadă.

foto: Comuna Sadu

După ce sunt toate bucățile înnodate se ia câte o bucată se întinde foaie subțire și cât mai rotundă se pune pe mijloc brânză, se îndoaie în jumătate și se sigilează bine.

foto: Comuna Sadu

foto: Comuna Sadu

Scoverzile cu brânză se prăjesc în baie de ulei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*