Sebi Barbu a făcut un raliu excelent. S-a impus din nou Tempestini. Raul Badiu, în premieră pe podium la general

Sibianul Sebastian Barbu a reușit o nouă prestație excelentă în Campionatul Naţional de Raliuri Betano, încheind pe locul secund în Raliul Sibiului, din nou în urma lui Simone Tempestini, de 7 ori campion absolut în întrecerea internă. Cu partenerul obișnuit Bogdan Iancu oprit de medici să participe în ultima clipă, Barbu a fost nevoit să caute din nou un copilot bun, la fel ca în Raliul Maramureșului. Până la urmă a făcut echipă cu Jeannette Kvick Andersson, o daneză aflată în premieră la o cursă în România, care a trebuit să se acomodeze cu traseul de la Raliul Sibiului în doar câteva zile.

foto: facebook/Raliul Sibiului

Sibianul Sebastian Barbu a reușit să se impună pe cea mai spectaculoasă probă specială a raliului, cea de noapte, Șanta „Școala de Șoferi ELIT”. De asemenea, a câștigat și ultima specială (PS9), cea de pe Circuit Paralel Schade Berater.

Simone Tempestini, septuplu campion absolut de raliuri al României, a obţinut, ieri, a patra sa victorie consecutivă în Raliul Sibiului, etapa a patra a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, a transmis și Agerpres.

foto: facebook/Raliul Sibiului

„Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally2 Evo) a fost cronometrat cu timpul de 58 min 16 secu 4/10, fiind urmat de sibianul Sebastian Barbu (Skoda Fabia Rally2) şi noul său copilot, norvegianca Jeannette Kvick Andersson, la 01 min 54 sec 5/10, pe treapta a treia a podiumului terminând un alt sibian, Radu Badiu (Skoda Fabia R5), cu Rareş Fetean copilot, la 02 min 06 sec 2/10.

Andrei Gîrtofan şi Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally2) au ocupat locul patru, la 03 min 47 sec 7/10, iar fraţii Norbert Maior/Francesca Maior (Peugeot 208 Rally 4), foşti lideri ai clasamentului general al piloţilor, au încheiat pe cinci, la 03 min 57 sec 8/10.

Echipajul Dragoş Popa/Crina Bucur (Dacia Sandero) a fost preluat de medici în urma unui accident, potrivit paginii de Facebook a cursei.

Simone Tempestini şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general al piloţilor.

Etapa a cincea a Campionatului Naţional de Raliuri Betano va fi Raliul Moldovei, în perioada 4-5 august.“ (AGERPRES)

foto: facebook/Raliul Sibiului

Spre satisfacția spectatorilor sibieni, și Raul Badiu a făcut o cursă excelentă, reușind să încheie pe locul 3, fiind prima sa clasare pe podium la general din cariera sa. A revenit în campionat cu o Skoda Fabia Rally2, demonstrând că s-a acomodat repede cu mașina.

„Liderul provizoriu al campionatului până la această etapă, Norbert Maior, cu un Peugeot 208 Rally4, a încheiat al cincilea la Sibiu, la 10,1 secunde de Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), clasat al patrrulea. În schimb, Maior, care face echipaj cu sora sa mai mică, Francesca, a câștigat din nou la 2 Roți Motrice, unde are maximum de puncte după 4 etape, dar și la Clasa RC4.

În Cupele Monomarcă s-au impus Matei Ghiban (Cupa Dacia), Paul Popa (Suzuki Swift), Sebastian Scîrlet (Clio) și Cristian Șugar (208 R2 Cup). Acesta din urmă a mai bifat o victorie și în clasamentul juniorilor, acolo unde e favorit să devină campion.

La RC2N victoria i-a revenit lui Vlad Cosma, care a încheiat pe locul 8 la general cu un Mitsubishi Lancer Evo X. Emanuel Resiga a fost cel mai rapid la Rally2.

În total, 60 de echipaje au luat startul la etapa din Sibiu. Prima probă specială a fost anulată din cauza furtunii de joi noapte, care a doborât copaci pe traseu, iar PS7 ca urmare a accidentului în care a fost implicat echipajul forlighter Dragoș Popa – Crina Bucur. Ambii au fost transportați la spital cu elicopterul și sunt în afara oricărui pericol. La Sibiu, fanii au putut urmări, în acțiune, nu mai puțin de 11 modele cu configurație Rally2.

În urma acestei etape, Simone Tempestini s-a instalat în fruntea clasamentului general, cu 113 puncte, fiind urmat de Sebastian Barbu, cu 96 de puncte, și de coechipierul său de la Napoca Rally Academy, Norbert Maior. “, notează FRAS.

În Top 10 la general au mai intrat și echipajele sibienilor Jean Tatu / E. Rotaru (Skoda Fabia R5) și Victor Dimitriu/  D. Pulpea (Skoda Fabia Rally 20, pe locurile 8 și respectiv 9.

foto: facebook/Raliul Sibiului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*