Sebastian Barbu, locul secund la Raliul Moldovei

Sebastian Barbu (Škoda Fabia Rally2) și-a consolidat poziția secundă în clasamentul general provizoriu după a terminat pe 2, la fel ca anul trecut, la Raliul Moldovei, a 5-a etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano.

(articol de Dan GREAVU)

Credit foto mihneatatu.ro

Barbu a avut-o din nou în dreapta sa pe daneza Jeannette Kvick, alături de care a concurat și luna trecută la Raliul Sibiului. „Am avut un weekend cu adevărat bun! Locul secund este un rezultat important pentru noi. Mulțumesc Codriver Jeannette Kvick pentru că ești aici și că ai forțat ritmul!“, a punctat Sebastian Barbu pe contul de socializare, care a mulțumit totodată partenerilor AutoSole 2.0 SRL, Gorgandin, MRF Motorsport Tyres Romania, Foerch Romania, Terra Building, Mindsoft, EGLO Romania, JIFA Eco Marketing development,  NaceleUp.ro, ARC Stake, Yiippi. 

Sibianul a fost depășit din nou de echipajul Simone Tempestini / Sergiu Itu (Napoca Rally Academy), care a făcut un raliu perfect. Practic, campionii naționali s-au impus în toate cele 12 probe speciale, pentru cea mai reușită etapă din acest sezon.

Poziția a 3-a la General le-a revenit harghitenilor Adi Teslovan și Vajk-Imre Cseh (Ford Fiesta Rally2), cei doi profitând de o ușoară ieșire în decor a echipajului Gîrtofan / Vraja în chiar prima specială a zilei de sâmbătă – „Trebeș”.

O cursă bună a făcut tânărul sibian Jean Tatu Jr. care s-a impus la categoria juniorilor. „Probele de sâmbătă au reprezentat un avantaj pentru mașinile mai potente, motiv pentru care Jean Tatu Jr și Gabriel Lazăr și-au surclasat adversarii la Juniori. Sebastian Scîrlet și Sebastian Itu au avut un ritm foarte bun, însă dezavantajați doar de puterea mașinii, au încheiat pe poziția secundă la sub un minut în spatele câștigătorilor, respectiv la aproape 7 minute în fața ocupanților ultimei trepte a podiumului – Artur Luca și Alexandru Simon.“, a notat Federația Română de Automobilism Sportiv.

De 7 ori campion național, Simone Tempestini e lider în clasamentul general provizoriu, cu 158 de puncte. Sibianul Sebastian Barbu e pe locul secund, cu 132 de puncte și păstrează în continuare șanse la titlu. Pe 3 rămâne Norbert Maior, care a acumulat 99 de puncte.

Următoarea etapă va fi tot pe macadam, piloții urmând să alerge la Raliul Iașului, în perioada 9-10 septembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*