Sebastian Barbu câștigă pentru al doilea an la rând „Bătălia Campionilor” la Păltiniș Arena

Doi mari campioni ai sporturilor de iarnă s-au înfruntat, din nou, într-o nouă ediție a evenimentului Battle of the Champions, organizat în complexul de schi și snowboard Păltiniș Arena.

Foto: Păltiniș Arena

Dublul campion mondial la snowboard, Martin Freinademetz, l-a provocat din nou pe Sebastian Barbu în acest concurs inedit, care combină aptitudinile sporturilor de iarnă cu automobilismul, într-un decor inedit, pe pârtiile complexului Păltiniș Arena.

Cei doi sportivi s-au întâlnit în Ajunul Crăciunului la baza pârtiilor complexului iar prima probă a fost cea de automobilism. Cei doi au condus pe rând o Toyota Yaris GR Four, preparată cu cauciucuri speciale pentru zăpadă.

Foto: Păltiniș Arena

Proba de slalom cu mașina s-a desfășurat pe un traseu amenajat pe pârtia A, cea mai mare pârtie a complexului de la Păltiniș. Martin a fost primul la volan și a reușit să încheie coborârea printre jaloane în 53 de secunde. Mult mai experimentat la volan, Sebi Barbu a coborât și el același traseu, dar cu 2 secunde mai rapid decât Martin și a câștigat prima probă.

Foto: Păltiniș Arena

Marea surpriză a concursului avea să vină, însă, în proba de slalom pe snowboard, respectiv pe schiuri pentru Sebastian Barbu. Sportivul sibian a reușit să îl învingă pe dublul campion mondial la snowboard la două secunde distanță. Sebastian a parcurs traseul de slalom în 33 de secunde pe schiuri în timp ce Martin a reușit să încheie parcursul în 35 de secunde pe placa de snowboard.

Astfel, Sebastian Barbu câștigă acest concurs pentru al doilea an la rând, iar Martin Freinademetz rămâne cu victoria din prima ediție, când a reușit să învingă cu snowmobilul mașina de curse.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*