Seară de film în aer liber cu invitat special

Societatea Națională de Cruce Roșie-Filiala Sibiu anunță desfășurarea a mai multor evenimente majore în Sibiu, în cadrul proiectului „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor”, finanțat prin programul În Stare de Bine (www.instaredebine.ro).

FOTO: Crucea Roșie-Filiala Sibiu

Potrivit echipei de proiect, duminică, 19 mai 2024, de la ora 20:00, peste 1000 de tineri de toate vârstele, alături de prieteni și familiile lor, sunt așteptați în Muzeul Astra din Sibiu la scena de pe lac pentru a lua parte la o proiecție de film.

În deschiderea evenimentului, invitatul special, actorul Florin Coșuleț va transmite tinerilor un mesaj antidrog. Intrarea este liberă, iar organizatorii menționează că este necesar să ajungeți la locația evenimentului până cel târziu la ora 19:30.

Evenimentul este organizat de Sibiu 100% și sprijinit de Muzeul Astra care oferă intrare gratuită la eveniment și de Tursib, care ajustează programul Traseului 13 astfel: se pleacă de la ora 19:03 din Gara Sibiu, pe traseul normal, ajungând la  stația Muzeul Astra la 19:21. La finalul evenimentului, la ora 22:10, vor fi disponibile 2 autobuze Tursib care vor prelua călătorii de la stația Muzeul Astra, retur către Gară, pe același traseu.

Întreaga comunitate este așteptată să ia parte la eveniment.

În cadrul proiectul manifest „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor”, se mai organizează două flashmob-uri pentru a transmite un mesaj puternic împotriva consumului de drogurilor, primul având loc în data de 17 mai 2024, la ora 19:00, în Piața Mare, Sibiu, iar cel de al doilea în data de 24 mai 2024, la ora 19:00, în Piața Huet.

Filiala Sibiu a Crucii Rosii are o experiență de peste 15 ani în a fi prezentă în toate unitățile de învătământ gimnazial și liceeal cu programe de educație de la egal la egal, care presupune instruirea voluntarilor cu mai multe module.

Odată instruiți, voluntarii Crucii Roșii susțin aceste module în școliile și liceele din Sibiu, iar succesul acestui program, în care voluntarii au vârste apropiate de liceeni și elevi, constă tocmai în îndepărtarea prăpastiei dintre generații, iar mesajul are astfel impact mult mai puternic în rândul tinerilor. Pentru modulele de prevenție de consum de alcool și droguri dar și pentru modulul de contracepție, în anul 2011, Filiala Sibiu a Crucii Roșii a editat un Manual pentru Peer- Educatori,  cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*