Se strică vremea! Județul Sibiu sub două avertizări de vânt puternic și vijelii

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis două avertizări de tip cod galben și portocaliu care vizează întreaga țară.

Foto: Arhivă Mesagerul de Sibiu

În ceea ce privește județul Sibiu, începând din această seară de la ora 20 intră în vigoare un cod galben valabil până în data de 2 aprilie la ora 20.

În acest interval de timp, potrivit meteorologilor vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopții va avea aspect de vijelie.

În Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

Începând de mâine dimineață de la ora 8, Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*