Se pregătește extinderea Liceului Onisifor Ghibu. La Școala Regele Ferdinand a început construcția noului corp și a sălii de sport

Primarul Astrid Fodor supune aprobării Consiliului Local în ședința din luna octombrie un proiect care vizează extinderea Liceului Onisifor Ghibu de pe str. Bihorului, din cartierul Ștrand.

„Peste 1.000 de elevi urmează cursurile acestei unități de învățământ, la nivel primar, gimnazial și liceal, câteva clase fiind nevoite să țină cursurile după-amiaza. Pentru a elimina învățământul în două schimburi, vom extinde spațiul Liceului, prin construcția unui nou corp în care se vor amenaja încă 9 săli de clasă”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Conform studiului de fezabilitate elaborat, extinderea Liceului se va realiza prin construcția unui corp nou în curtea interioară, în care se vor crea încă 9 săli de clasă, grupuri sanitare și spații tehnice. Clădirea va avea parter și 2 etaje, suprafața desfășurată a acesteia depășind 1.200 mp. Proiectul include și lucrări pentru eficiența termică a clădirii, instalarea sistemelor de protecție la incendiu, amenajarea instalațiilor de utilități, finisajele și amenajarea exterioară, cu zone verzi, alei și mobilier urban. Pentru accesul în acest corp se va crea o nouă intrare dinspre curtea interioară, dotată cu rampă pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Valoarea estimată a investiției este de 9,32 milioane de lei. Pentru asigurarea finanțării, Primăria Sibiu va depune un proiect pentru a obține fonduri europene nerambursabile în noul cadru financiar.

Proiectul de extindere a școlii Regele Ferdinand și construcție a unei săli de sport a demarat prin emiterea ordinului de începere a lucrărilor în data de 7 octombrie, după ce proiectul tehnic a fost finalizat și s-au obținut avizele necesare.

Investiția în valoare 9,86 milioane lei presupune construcția unui corp nou, cu parter și 3 etaje în care se vor amenaja 5 săli de clasă, un laborator de chimie și unul de fizică, o bibliotecă cu sală de lectură și grupuri sanitare. Școala va câștiga astfel o suprafață suplimentară de aproximativ 1.100 mp. Pe acoperișul acesteia se vor instala panouri fotovoltaice care vor acoperi 70% din necesarul de energie termică pentru producerea apei calde, iar iluminatul în clădire va fi de tip LED, eficient energetic.

Sala de sport va avea o suprafață de peste 1.300 mp și va fi dotată cu vestiare, săli cu dușuri, grupuri sanitare, un cabinet medical și un depozit pentru materialele necesare desfășurării orelor de sport. Acoperișul zonei de acces în sală va fi amenajat ca terasă înierbată.

Și curtea școlii va fi modernizată, urmând să se amenajeze un teren de handbal și unul de baschet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*