Se extinde înregistrarea și eliberarea digitală a actelor de stare civilă

Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Sibiu, instituție publică aflată sub autoritatea Consiliului Județean Sibiu informează cetățenii județului:

Foto: Facebook DJEP Sibiu

 

 

„Începând cu data de 20 mai a.c., Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidență a Persoanelor Copșa Mică și Dumbrăveni din cadrul Primăriei Orașului Copșa Mică, respectiv din cadrul Primăriei orașului Dumbrăveni, sub atenta îndrumare a funcționarilor D.J.E.P.Sibiu, vor înregistra actele de naștere, respectiv cele de deces, informatic, prin intermediul S.I.I.E.A.S.C. eliberând cetățenilor certificate de naștere, respectiv certificate de deces, tipizate sau electronice, funcție de opțiunea cetățenilor.

Îîncepând cu data de 21 mai a.c., Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidență a Persoanelor Avrig, Cisnădie și Tălmaciu din cadrul Primăriei orașului Avrig, respectiv din cadrul Primăriei orașului Cisnădie, respectiv din cadrul Primăriei orașului Tălmaciu, sub atenta îndrumare a funcționarilor D.J.E.P.Sibiu, vor înregistra actele de naștere, respectiv cele de deces, informatic, prin intermediul S.I.I.E.A.S.C. eliberând cetățenilor certificate de naștere, respectiv certificate de deces, tipizate sau electronice, funcție de opțiunea cetățenilor.

Începând cu data de 22 mai a.c., Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Agnita din cadrul Primăriei orașului Agnita, sub atenta îndrumare a funcționarilor D.J.E.P.Sibiu, va înregistra actele de naștere, respectiv cele de deces, informatic, prin intermediul S.I.I.E.A.S.C. eliberând cetățenilor certificate de naștere, respectiv certificate de deces, tipizate sau  electronice, funcție de opțiunea cetățenilor

Începând cu data de 23 mai a.c., Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidență a Persoanelor Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului și Săliște din cadrul Primăriei Orașului  Miercurea Sibiului, respectiv din cadrul Primăriei orașului Ocna Sibiului, respectiv din cadrul Primăriei Orașului Săliște vor înregistra actele de naștere, respectiv cele de deces, informatic, prin intermediul S.I.I.E.A.S.C. eliberând cetățenilor  certificate de naștere, respectiv certificate de deces, tipizate sau electronice, funcție de opțiunea cetățenilor.

Certificatele de stare civilă eliberate anterior în baza normelor legale în vigoare la acea vreme sunt și rămân valabile.

În perioada imediat următoare, etapizat, aceste fluxuri de activitate vor fi extinse la nivelul tuturor celor 64 unități administrativ-teritoriale de pe raza județului Sibiu, urmând să vă ținem la curent despre asta”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*