Se deschide o nouă fabrică. Elvețienii de la CEDES vor produce senzori auto la Sibiu

Compania elvețiană CEDES vă construi la Sibiu o fabrică pentru producerea senzorilor auto, scrie Profit.ro. Aceasta va fi cea de-a doua facilitate de producție a companiei, la nivel European.

 

 

CEDES, unul dintre liderii industriei de senzori pentru lifturi și uși industrial, și-a început deja activitatea în România, odată cu înființarea sucursalei CEDES Hermannstadt, în ianuarie, operațiune pe care o prezintă ca fiind ”o nouă piatră de hotar în istoria CEDES”. ”Tudor Avram, care are o experiență solidă în dezvoltarea afacerilor în regiune, va înființa și administra noua locație. Acest pas va ajuta CEDES să-și optimizeze semnificativ logistica și procesele de producție”, este mesajul companiei.

Proiectul este într-o fază incipientă. Potrivit datelor analizate de Profit.ro, producția va consta în echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și motoare (senzori).

Înființată în anul 1986, compania este unul dintre pionierii industriei de senzori, portofoliul dezvoltat de-a lungul timpului cuprinzând soluții pentru lifturi, uși industriale, rezidențiale sau pentru mijloace de transport precum autobuze, trenuri sau metrouri.

Fondată de antreprenorii elvețieni Beat și Brigitte de Coi, compania a făcut parte în perioada 2015-2020 din grupul Assa Abloy, care a cedat-o însă fondului german de investiții capiton AG. CEDES are circa 400 de angajați și sediul central (precum și un centru de cercetare-dezvoltare și singura unitate de producție din Europa) la Landquart, în Elveția. În 2019, compania raporta vânzări de 51 de milioane de euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*