Se completează Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 34 Sibiu pentru alegeri

În conformitate cu prevederile legale, astăzi, va avea loc prima etapă a completării Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 34 Sibiu pentru alegerile din acest an.

foto: monitorulcj.ro

Prefectura Sibiu: „În temeiul art. 2 alin. (14) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 coroborat cu prevederile art. 26 alin. (14) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, în data de 19 aprilie 2024, orele 14.00 va avea loc în camera  27 – parter, din cadrul Instituției Prefectului – Județul Sibiu completarea Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 34 Sibiu, în prima etapă cu reprezentanți ai partidelor politice parlamentare și ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale care au avut grup parlamentar propriu în cel puțin una din Camerele Parlamentului la data constituirii acestuia ca urmare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, în ordinea descrescătoare a numărului de mandate de parlamentar obținute, precum și cu reprezentantul grupului organizaților cetățenilor aparținând minorităților naționale reprezentate în Camera Deputaților”.

În a doua etapă, completarea Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 34 Sibiu se face cu câte un reprezentant al partidelor politice și organizaților cetățenilor aparținând minorităților naționale cărora le-au fost repartizate mandate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019, altele decât cele cărora li s-a alocat reprezentant în prima etapă, în ordinea descrescătoare a numărului de mandate obținute.

În caz de egalitate a numărului de mandate departajarea se face prin tragere la sorți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*