Se caută voluntari pentru restaurarea unei bijuterii arhitecturale de 200 de ani

Casa Românească Gușterița caută voluntari pasionați de istorie și arhitectură pentru a ajuta la salvarea unei case vechi de lemn, datând de acum 200 de ani. Evenimentul va avea o durată de 9 ore și va include lucrări de decopertare a acoperișului și pregătirea pentru reparații la șarpantă.  Casa Românească Gușterița este un proiect ambițios al celor de Șura Culturală Gușterița.

Foto: Facebook Casa Românească Gușterița

Prin acest proiect se dorește salvarea unei case românești de lemn construită acum 200 de ani și transformarea ei în muzeu. Pentru aceasta este însă nevoie de multă muncă și de oameni dispuși să pună umărul la realizarea proiectului.

De aceea, inițiatorii în frunte cu preotul paroh Alexandru Ioniță au lansat un apel prin care cheamă alături de ei voluntari care să ajute la lucrări.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă pe o durată de 9 ore și va cuprinde activități de decopertare a acoperișului și pregătirea pentru reparații la șarpantă. Voluntarii sunt invitați să aducă propriile mănuși de protecție, în timp ce organizatorii asigură masa de prânz, o gustare și apă pentru participanți.

Foto: Facebook Casa Românească Gușterița

Casa Casa, datând de acum 200 de ani, reprezintă o bijuterie arhitecturală și una dintre puținele construcții rămase într-o formă autentică în zonă.

„Avem nevoie de câteva mâini în plus pentru a decoperta casa veche de 200 de ani. Ce facem? Dăm țigla jos, din mână în mână și pregătim lucrările de reparații la șarpanta din lemn”, au transmis inițiatorii proiectului în apelul la voluntariat.

Aceștia oferă masa de prânz, o gustare și apă, dar îi roagă pe voluntari să-ți aducă mănuși de protecție.

Pentru a confirma participarea, cei interesați sunt rugați să contacteze organizatorii la numărul de telefon 0743006806.

„Proiectul nostru dorește salvarea acestei case vechi din lemn, printre puținele, dacă nu ultima rămasă în această formă în Gușterița”, au adăugat inițiatorii proiectului în apelul la voluntariat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*