SCRISOAREA CITITORULUI | Școala Gimnazială nr. 1 Sibiu într-un parteneriat în Serbia

În perioada 18-20 septembrie 2019, dl. Canciu Claudiu, director al Școlii Gimnaziale nr. 1 Sibiu, împreună cu dl. Mircea Galață, inspector școlar la ISJ Sibiu, au vizitat Școala Primară ”Vuk Karadzic” din Kraljevo Serbia, reprezentată de d-na directoare Birjana Barlovac, în vederea semnării Parteneriatului educațional internațional ”Privind spre viitor”.

În cadrul acestui proiect școlile își propun să clădească o nouă tradiție de promovare a dezideratelor educaționale ale ambelor țări și de cunoaștere a unor aspecte culturale.

Această punte între sistemele educaționale ale celor două țări, respectiv ale orașelor Sibiu și Kraljevo, deschide drumul către noi modele de viață pentru elevii noștrii, către diversitate și integralitate culturală. Educația într-un astfel de context este un atu la nivel civic și social.

În perioada următoere vor fi proiectate și derulate activități comune în care vor fi implicate cadre didactice și elevi. Acest proiect este o acțiune de cooperare europeană între instituții educaționale, care are drept scop în primul rând întărirea dimensiunii educaționale europene, oferind elevilor și profesorilor din ambele școli oportunitatea de a cunoaște realitățile educaționale din Serbia și România, schimb de experiență, îmbunătățirea cunoștințelor, descoperirea diversității sociale și culturale, schimb de practică în educație, de asemenea o mai bună înțelegere a punctelor de vedere în ceea ce privește o arie de interes comun – metode pedagogice și exemple practice bune în ceea ce privește predarea. (C.C.)

One Comment

  1. Un Dac Liber says:

    Atata vreme cat la conducerea inspectoratelor scolare se vor afla non-valori (subliniez: NON-VALORI) promovate pe criterii politice, vom continua sa privim disperati (adica: deznadajduiti/fara speranta) spre realizarile sarbilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*