Școlile din Sibiu se deschid în 14. Anunțul autorităților

Azi a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a prezentat situația epidemiologică la nivelul județului Sibiu de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu, iar Inspectoratul Școlar Județean a prezentat situația privind scenariile pentru fiecare unitate de învățământ pentru începutul de an școlar 2020-2021.

În urma celor prezentate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 43/10.09.2020 care prevede următoarele:

  • La data de 14.09.2020 în toate unitățile/instituțiile de învățământ din județul Sibiu are loc deschiderea anului școlar 2020 – 2021.
  • Unităţile/instituţiile de învăţământ vor relua cursurile şcolare în funcţie de următoarele scenarii de funcţionare:
  • Scenariul 1: participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • Scenariul 2: participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • Scenariul 3: participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.
  • Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, în baza situaţiei epidemiologice şi rata incidenţei cumulate la 14 zile pentru fiecare localitate în parte calculată de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu şi a propunerii efectuate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, va analiza şi aproba săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, prin hotărâre, scenariul în care va funcţiona fiecare unitate de învăţământ în parte.

 

Practic, autoritățile anunță că hotărârea și scenariile pe fiecare unitate de învățământ vor fi disponibile în cursul zilei de astăzi pe site-ul Prefecturii.

„Începerea anului școlar, a fost mereu un eveniment important din viața noastră a tuturor, fie că suntem elevi, părinți, profesori sau autorități. Contextul pandemiei ne pune pe toți în situații dificile, cu atât mai mult acum când este vorba de copii. Sănătatea lor, educația, precum și dezvoltarea lor în condiții cât mai bune reprezintă o preocupare majoră pentru noi toți. Doar acționând responsabil, fiecare dintre noi: autorități, părinți și profesori, le putem oferi copiilor noștri un an școlar cât mai aproape de normal și în siguranță!”, transmite prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*