Şcoala Gimnazială „Regina Maria” din Sibiu organizează concursul naţional de utilizarea calculatorului „Dual PC”, ediţia a XVII-a

Concursul sibian „DUAL PC”, iniţiat şi coordonat de către profesoara Diana Nicoleta Chirilă, a ajuns la ediţia a XVII-a, fiind un concurs dedicat elevilor care au ca pasiune competiția.

Concursul are mai multe secțiuni: Fotografie (pentru elevii claselor V-XII), Paint (pentru elevii claselor V –VIII), Informatică şi TIC (pentru elevii claselor V-XII), Pagini web (pentru elevii claselor IX-XII) şi Matematică (pentru elevii claselor V-VIII). La aceste secțiuni, 78 de elevi vor primi premiile I, II şi III, iar cinci vor primi premii de fidelitate, acordate elevilor care participă 3 ani consecutivi.

Anul acesta, la concurs s-au înscris 730 participanţi din 26 de judeţe ale României, de la 102 profesori îndrumători, fiind implicați și 20 de elevi voluntari, respectiv trei studenţi care ajută la organizare de 6 ani, de când erau în liceu.

„Concursul a devenit tradiţie atât pentru profesorii care se implică de 17 ani în organizare, cât și pentru elevii participanți. De la an la an, numărul colaboratorilor și al participanților a crescut, cei mai mulți găsindu-și în acest concurs locul de manifestare al pasiunii pentru fiecare secțiune din concurs.

Feedback-ul primit de fiecare dată și implicarea cu suflet a participanților i-a făcut pe organizatori să continue. „«Acest concurs mi se pare genial. Juriul mi se pare excepțional» sau «Vin de 3 ani la acest concurs și pot să spun că este unul dintre cele mai bune concursuri din România pe partea de IT», sunt doar câteva gânduri sincere lăsate organizatorilor de către participanți în carnețelul «Remember».

Reușita acestui concurs nu ar fi fost posibilă fără ajutorul sponsorilor care au fost alături de organizatori, iar pe această mulțumim firmelor: Sory Sibiu, care au ajutat cu medalii şi imprimatul tricourilor pentru premii, ECDL Romania, care a oferit suma de 2.000 lei, din care s-au achiziționat 100 de tricouri şi USB-uri pentru premiile I, Fundaţia EOS, care a oferit premii de 2.000 de lei, Decathlon, care a sponsorizat concursul cu ghiozdănele pentru premii”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Program Dual PC 2019

vineri, 5 aprilie

  • 17.30 – 20.00 simpozion naţional la Şcoala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu

sâmbătă, 6 aprilie: ziua evaluărilor

  • 8.15 – 11.30 testarea elevilor la secţiunea Informatică şi TIC la Colegiul Naţional „Gh. Lazăr” şi Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”
  • 8.15 – 14.00 testarea elevilor la secţiunea Pagini Web la Şcoala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu
  • 9.45 – 12.30 testarea elevilor la secţiunea Matematică la Şcoala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu
  • 12.00 întâlnirea profesorilor corectori la Şcoala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu
  • 16.30 afişarea rezultatelor la Şcoala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu
  • 17.00 premierea la Şcoala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*