Școala Gimnazială Porumbacu de Jos beneficiază de un sistem fotovoltaic complet

Fundația Stichting Kinderhulp Roemenie, din Moerkapelle, Olanda, a oferit Școlii Gimnaziale Porumbacu de Jos un sistem fotovoltaic complet, în valoare de 100.000 de euro.

Foto: Facebook Primăria comunei Porumbacu de Jos

„În decembrie, m-am întâlnit cu un reprezentant al fundației din Olanda și am discutat despre această oportunitate, de a implementa, la școala din Porumbacu de Jos, un proiect ce presupunea instalarea a peste 120 de panouri voltaice, care produc, în total, 80 de KW. Lucrurile s-au mișcat foarte repede, panourile au fost montate și astăzi, o delegație olandeză a venit la Porumbacu de Jos ca să vadă rezultatul. Din delegație au făcut parte Rien Bregman, Monique Tesselaar, Ries van Wensveen, Rien Lindhout și Teus Versloot, cărora le mulțumesc și aici, pentru implicare și generozitate.”, a transmis Georgeta Maria Poșa, primarul comunei Porumbacu de Jos.

Foto: Facebook Primăria comunei Porumbacu de Jos

Panourile fotovoltaice folosesc energia solară, o sursă inepuizabilă și ecologică, fără emisii de gaze cu efect de seră sau alti poluanți. Prin utilizarea acestei tehnologii, contribuim activ la reducerea impactului asupra mediului dar și la protejarea resurselor naturale.

Această tehnologie inovatoare convertește energia solară în electricitate, reprezentând o soluție inteligentă pentru reducerea semnificativă a facturilor de energie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*