„Școala Generației Unificate” ajunge la Sibiu

Special Olympics România organizează miercuri 10 mai, activități sportive unificate în unități de învățământ din Sibiu, în cadrul proiectului Școala Generației Unificate.

Foto: Special Olympics Romania

La sala Sporturilor ”Transilvania” și-au anunțat participarea 133 de sportivi cu și fără dizabilități intelectuale.

Elevii prezenți la eveniment vor juca fotbal și baschet, abilități individuale și participă din partea următoarelor școli și instituții: Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1, Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 13 și Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu.

Foto: Special Olympics Romania

Proiectul Școala Generației Unificate ajunge în prima jumătate a anului 2023 în județele: Brașov, Sibiu, Alba, Sălaj și Cluj. În proiect sunt implicate 212 școli de masă și speciale din 24 de județe.

Foto: Special Olympics Romania

Fundația Special Olympics din România a primit, în anul 2020, o finanțare din partea Excelenței Sale Șeicul Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Președinte al U.A.E., Conducător al Abu Dhabi și Comandantul Suprem al Forțelor Armate ale Emiratelor Arabe Unite prin Special Olympics International. Proiectul Școala Generației Unificate se va implementa în 240 de școli de masă din 31 de județe până în Iunie 2024. 

Foto: Special Olympics Romania

În țara noastră, programul vizează peste 5.200 de elevi (cu și fără dizabilități intelectuale) care vor fi implicați în activități educaționale și sportive unificate (fotbal, baschet, gimnastică și fitness), 1.200 de profesori din școli de masa care care vor participa la sesiuni de formare și 558 de antrenori.

Despre Special Olympics România:

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*