„Școala Altfel” la Primăria Orașului Avrig

Două clase de elevi de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Avrig au avut parte de o lecție despre rolul administrației locale, în cadrul activităților pregătite în programul „Școala Altfel”.

Foto: Facebook Primăria Orașului Avrig

La Primăria Avrig, gazdă le-a fost chiar primarul Adrian David, împreună cu viceprimarul Ciprian Stoișor și secretarul general Mircea Grancea. Elevii claselor a III-a A și a III-a B, împreună cu învățătoarele Carmen Logrea și Alexandra Lungoiu, au vizitat instituția publică pentru a afla în detaliu modul său de funcționare. Elevii au avut ocazia de a primi răspuns la diferite curiozități despre activitatea din administrația locală.

Foto: Facebook Primăria Orașului Avrig

La Serviciul de Poliție Locală au fost încântați în special de zona în care se realizează monitorizarea video a orașului, cu ajutorul camerelor de supraveghere, care și-au dovedit până acum rolul în reducerea infracționalității și crearea unui climat de siguranță în Avrig.

Foto: Facebook Primăria Orașului Avrig

În sala de ședințe, au aflat rolul Consiliului Local, au participat la o ședință extraordinară organizată ad-hoc, au aflat ce înseamnă ordine de zi și cum sunt votate proiectele pentru localitate. Cei mici au pregătit chiar și câteva propuneri de proiecte pe care i le-au prezentat primarului orașului.

 

„Multe dintre propunerile elevilor au fost viabile și i-am asigurat că vom ține cont de ele și le vom implementa în ordinea priorităților stabilite la nivel local. A fost și pentru noi și pentru ei un foarte bun exercițiu. Cred că, copiii au înțeles cu ocazia asta, care sunt atribuțiile primarului și ale Consiliului Local și au înțeles importanță unui vot“, a spus primarul orașului Avrig, Adrian David.

Foto: Facebook Primăria Orașului Avrig

Pentru a le oferi celor mici o experiență completă, în cadrul „Școlii Altfel”, ciclistul avrigean de performanță, Tudor Oprea, i-a învățat pe elevi cum trebuie să se echipeze și cum să își doteze bibicletele, atunci când circulă pe drumurile publice.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*