„Școala Altfel“, la Mesagerul de Sibiu

Mesagerul de Sibiu a primit astăzi vizita elevilor din clasa a III-a A de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Sibiu. Copiii s-au arătat deosebit de interesați despre cum se scrie o știre și care e drumul informației de la evenimentul propriu-zis până la tipografie sau display-ul cititorului.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Cei mici au fost însoțiți de doamnele învățătoare Florentina Pomană și Cristina La Contana.

Le-am povestit micilor oaspeți ce înseamnă munca de jurnalist și cum ne strângem informațiile pentru a scrie articolele care ajung mai apoi la cititori, fie pe suport print, fie pe suport online.

Copiii au fost mirați să afle cât de importantă este mass-media în viața de zi cu zi, cât de accesibile sunt informațiile astăzi. Deși au mărturisit că li se pare destul de dificil să citescă informația dintr-un ziar, au recunoscut că știrile, adică produsul muncii jurnaliștilor, sunt omniprezente în viața lor de zi cu zi prin intermediul online-ului, a radioului și a televiziunii.

La final, cei mici ne-au spus că ar vrea să revină în redacția noastră în Săptămâna Verde, pentru a învăța cum să scrie articole despre activitățile pe care le desfășoară, articole pe care mai apoi să le publice în ziarul școlii.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*