Sclavie modernă. Copii abuzați, părinte amendat de 165 de ori doar în Sibiu

Polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. Târgu Mureș au documentat activitatea infracțională a unor părinți bănuiți de trafic de minori. Ieri au fost reținute pentru 24 de ore două persoane, cercetate pentru trafic de minori în formă continuată, apoi azi au primit arest.

Conform IGRP, în perioada iunie 2015 – aprilie 2022, persoanele bănuite ar fi exploatat prin obligarea la practicarea cerșetoriei 6 persoane vătămate minore, în prezent cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, ar fi speculat starea de vulnerabilitate și imposibilitatea de a se apăra a acestora, abuzând de poziția de autoritate exercitată în calitate de părinți.

În acest scop, persoanele bănuite ar fi transportat persoanele vătămate minore din localitatea de domiciliu, situată în județul Mureș, în municipiul Sibiu, unde le-ar fi obligat să apeleze la mila publicului, beneficiind de foloasele patrimoniale obținute în urma acestei activități.

În perioada 2015 – 2022, una dintre persoanele bănuite a fost sancționată în municipiul Sibiu de 165 de ori pentru apelarea în mod repetat la mila publicului, precum și pentru faptul că și-ar fi îndemnat copiii minori să apeleze la mila publicului.

De asemenea, cea de-a doua persoană bănuită a fost sancționată de 30 de ori, în aceeași perioadă, pentru săvârșirea aceluiași tip de contravenții.

La data de 16 noiembrie 2022, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința bănuiților, fiind găsiți patru minori, cu vârste cuprinse între unu și 14 ani, aceștia fiind preluați de către D.G.A.S.P.C. Mureș.

Alți trei minori au fost preluați de autorități din luna octombrie 2022, după ce au fost găsiți singuri, lipsiți de ocrotire și neglijați, nereușindu-se identificarea niciunei persoane din familia extinsă care să își asume responsabilitatea îngrijirii lor.

În cursul zilei de astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a admis propunerea de arestare preventivă a celor două persoane, pentru 30 de zile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*