Scandal pentru deșeurile județului

Reprezentanții Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ECO Sibiu, în numele Consiliului Județean şi a celor 21 de unităţi administrativ-teritoriale din zona 1 Sibiu, urmau să semneze, în 3 august, contractul de delegare prin concesiune a gestiunii activității de colectare și transport a deșeurilor municipale în zona 1 Sibiu, cu firma SOMA, declarată câștigătoare în urma derulării procedurii de achiziție publică.

Semnare amânată

Ca urmare a înaintării plângerii prealabile de către asocierea Iridex Group Import Export Bucureşti filiala Costineşti – S.C. Servicii de Salubritate Bucureşti, fost ofertant în cadrul licitației, procedura de încheiere a contractului este suspendată de drept, semnarea contractului fiind în aceste condiții amânată.

Urmează procesul

ADI Eco Sibiu a răspuns plângerii prealabile a asocierii dintre Iridex și Servicii de Salubritate Bucureşti, a arătat toate motivele pentru care aceasta este neîntemeiată și i-a somat ca până joi, 3 august, să retragă această plângere, în caz contrar va uza de dreptul de a solicita despăgubiri. Însă perdanții nu au cedat, așa că rămâne să fie acționați în instanță. „Asigurăm sibienii de faptul că nu vom permite ca drepturile lor să fie încălcate ca urmare a nerespectării prevederilor legale de către toți factorii implicați în procedura de atribuire a contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activității de colectare și transport a deșeurilor municipale în zona 1 Sibiu, precum și că vom acționa în limita prevederilor legale pentru a sancționa orice acțiune întreprinsă cu rea credință“, au transmis reprezentanții Consiliului Județean

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*