Scandal la Filarmonică în prezența Consulului Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu

Membrii Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu (SAIFS) anunțaseră o grevă de aertisment de 15 minute, pentru joi, în intervalul orar 19.00 21.00, în timpul concertului programat.

Foto: Filarmonica de Stat Sibiu

Cu toate acestea, membrii de sindicat au protestat la ora 18.30 în timpul unei conferințe desfășurate în cadrul „Cafenelei Muzicale” la care participa consulul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu, partener al concertului din data de 8 februarie.

Filarmonica de Stat Sibiu a transmis în această dimineață un mesaj prin care își cere scuze publicului și se delimitează de acțiunea de ieri a sindicaliștilor.

„Filarmonica de Stat Sibiu prezintă scuze publicului pentru experiența neplăcută și se delimitează de acțiunile puse în scenă de SAIFS Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu. Pentru această seară, SAIFS a anunțat greva de avertisment în intervalul orar 19.00-21.00.

Totuși, începând cu ora 18.30, SAIFS a împiedicat desfășurarea unei manifestări culturale programate de Filarmonica Sibiu, „Cafeneaua Muzicală”, protestând prin afișarea mesajelor care cer încetarea contractului de muncă (management) al dirijorului Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

La conferință a fost invitat consulul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu, partener al concertului din data de 8 februarie 2024.

Filarmonica Sibiu își cere scuze pentru situația diplomatică stânjenitoare cauzată de acest context.
Reamintim că protestul SAIFS a fost anunțat în intervalul orar 19.00-21.00, iar acest incident a avut loc la ora 18.30” au transmis reprezentanții Filarmonicii de Stat Sibiu.

Incidentul de aseară vine după o serie mai lungă de proteste ale sindicaliștilor, inclusiv în fața Consiliului Județean, prin care aceștia cer demiterea managerului Filarmonicii, dirijorul Cristian Lupeș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*