Satul din România unde toţi oamenii au acelaşi nume

Locuitorii dintr-un sat din Neamţ se consideră demni urmaşi ai lui Vlad Ţepeş şi poartă cu mândrie numele domnitorului. Ca să nu se încurce, fiecare din ei are şi câte o poreclă.

FOTO: Oficiul-Dezvoltare Montană Piatra Neamt

Aproximativ 300 de locuitori din comuna Bicazu Ardelean, din Neamţ, situată aproape de limita teritorială cu judeţul Harghita, poartă cu mândrie acelaşi nume: Ţepeş. Cei mai mulţi locuiesc în Ţepeşeni, un cătun care o vreme a fost recunoscut ca sat distinct, alături de satul de centru (Bicazu Ardelean), Telec şi Ticoş, relatează Adevărul.

Pe lângă numele comun, Ţepeş, localnicii mai au un nume înscris în cărţile de identitate, plus prenumele, şi se ajunge astfel ca pe o uliţă să fie cel puţin două persoane cu acelaşi nume. „Avem Ţepeş Greuruş, Ţepeş Nica, Ţepeş Bobescu, cum o fost, Dumnezeu să-l ierte, domnul primar. Se întâmplă foarte des să ne confunde poştaşul. Vecinul meu este tot Ion Ţepeş Greuruş şi e numai cu un an mai mic decât mine. Suntem trei Ţepeş Greuruş, dar amenzile de la circulaţie nu le iau eu, pentru că nu am carnet“, spune, cu umor, Ţepeş Greuruş Ion, un tânăr din Ţepeşeni.

Continuarea AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*