Sașii din eșalonul doi: Bokor – viceprimar, Fleischer – vicepreședinte Consiliul Județean

Astrid Fodor, câștigătoarea funcției de primar al Sibiului, după alegerile de ieri, s-a declarat mulțumită de rezultatele obținute de Forum în municipiul Sibiu. „Pot să spun că la Sibiu nu era nevoie nici de două tururi pentru alegerea primarului. Noi nu vom pune doi viceprimari de la FDGR”, acestea au fost primele cuvinte ale primarului Astrid Fodor, la conferința FDGR din această după-amiază. Primarul Sibiului a nominalizat-o pentru funcția de viceprimar pe Corina Bokor, în fapt actualul viceprimar, iar celălalat viceprimar va fi din partea PNL, în urma negocierilor dintre cele două formațiuni. Astrid Fodor dorește ca unul dintre viceprimari să aibă pregătire tehnică, iar prima șansă, deși nu l-a nominalizat direct, pare să îi revină actualului viceprimar Virgil Popa.

Per total, pe țară, FDGR a obținut șase posturi de primar. „Doresc să mulţumesc tuturor cetăţenilor ţării noastre care au fost ieri la vot şi care au văzut în acest gest nu doar un drept fundamental, ci, totodată, o obligaţie morală faţă de comunitate. Doresc să mulţumesc, în numele colegilor din FDGR, în special celor care au votat listele FDGR. Acest lucru ne onorează în mod deosebit şi ne simţim obligaţi în a transpune în realitate năzuinţele alegătorilor. Doresc să mulţumesc călduros echipei noastre, care a dus greul campaniei, cât şi prietenilor şi simpatizanţilor FDGR, care ne-au sprijinit sub o formă sau alta. Îi felicit pe cei aleşi şi le doresc în mandatul care va începe spirit civic, corectitudine şi transparenţă faţă de cetăţenii care i-au ales”, a declarat Paul Jurgen Porr, președintele FDGR.

Wiegand Fleischer – propus vicepreședinte CJ

Martin Bottesch afirmă că, potrivit numărătorii paralele realizate de PNL, structura Consiliului Județean Sibiu ar fi următoarea: președinte – Daniela Cîmpean (PNL); PNL – 13 consilieri județeni, PSD – 12 consilieri județeni și FDGR – 8 consilieri județeni. Față de alegerile precedente, FDGR are cu un mandat mai puțin. Bottesch spune că la Consiliul Județean va funcționa alianța PNL – FDGR și, cel mai probabil, FDGR va avea un post de vicepreședinte. Nominalizarea FDGR pentru această funcție este Wiegand Fleischer, directorul executiv al Clubului Economic German. În altă ordine de idei, la negocierile de astăzi cu PNL, FDGR a fost reprezentat de Martin Bottesch și Paul Jurgen Porr. Unul dintre motivele pentru care FDGR a obținut un scor mai slab decât la precedentele alegeri locale, în opinia lui Bottesch, este prezența mai scăzută la vot în județul Sibiu.

Porr nu vrea vicepreședinte

Paul Jurgen Porr, liderul FDGR, nu este interesat de postul de vicepreședinte al Consiliului Județean. „Sunt multe incompatibilități, unele personale. Nu este nevoie de un medic în această funcție“, a spus Porr. Acesta a declarat că îl apreciază pe Wiegand Fleischer, deoarece este tânăr cu calități.

Corina Bokor și Wiegand Fleischer | foto: arhiva Mesagerul

Corina Bokor și Wiegand Fleischer | foto: arhiva Mesagerul

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*