Șase spectacole la matineu, în aprilie, la Teatrul de Balet Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu prezintă pe 3, 4 și 5 aprilie 2023, de la ora 11:00 și de la ora 13:00, la matineu, spectacolul de dans spaniol „În numele bucuriei”, coregrafia Angel Martinez Sanchez. „În numele bucuriei” este un spectacol de dans tradițional spaniol, inspirat din genul zarzuelei, în care alternează momente muzicale din folclorul spaniol și momente de operetă, făcând publicul părtaș la o mare celebrare a bucuriei vieții.

FOTO: TBS, Ovidiu Matiu

Spectacolul a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu în anul 2019, în cadrul programului „Geneza”, program dedicat tinerilor coregrafi aflați la debut, fiind până astăzi unul dintre cele mai apreciate spectacole create de un tânăr coregraf la Teatrul de Balet Sibiu. Din totalul de 2874 bilete puse în vânzare, 1999 au fost cumpărate deja de elevii școlilor și liceelor din Sibiu. Biletele pot fi cumpărate online, de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu, de pe site-ul Kompostor.ro sau de la sediul administrativ al instituției.

Ángel Martínez Sánchez a dansat la Teatrul de Balet Sibiu în perioada 2017 – 2020, iar în prezent este balerin la Opera Națională Atena, Grecia. Este originar din Albacete (Spania), unde a descoperit baletul, la vârsta de 17 ani. A absolvit Conservatorul de Dans „Mariemmaˮ din Madrid. În 2018, a creat prima coregrafie pentru Teatrul de Balet Sibiu, intutulată „Chinulˮ, o reflecție despre inegalitate socială și speranță, pe muzica lui Astor Piazzolla. În același an, a creat un pas-de-deux numit „Te iubesc pentru că te iubescˮ, pentru cea de-a XXVIII-a ediție a Concursului Internațional de Balet de la Varna (Bulgaria). Spectacolul „În numele bucuriei”, creat în 2019 în cadrul programului „Geneza” și prezentat publicului în Piața Mare din Sibiu, este alcătuit dintr-o serie de zarzuele, gen lirico-dramatic tradiţional spaniol.

„La Teatrul de Balet Sibiu pregătim în fiecare an un program de matinee dedicate publicului tânăr, elevii de școală generală și liceu. După „La fille mal gardée”, în 2022 cu opt reprezentații și „Spărgătorul de nuci” și „Albă ca Zăpada” fiecare cu câte o reprezentație în decembrie 2022 și alte trei reprezentații în ianuarie 2023,  în această primăvară în oferta de matinee pentru elevi am inclus un titlu nou, care s-a bucurat de foarte mult succes în rândul publicului, de această dată nu un spectacol de balet clasic, ci o coregrafie de dans spaniol creată de un foarte tânăr, dar foarte talentat fost dansator al trupei noastre.” Ovidiu Dragoman, director Teatrul de Balet Sibiu – Casa de Cultură a Municipiului Sibiu

ÎN NUMELE BUCURIEI
Dans spaniol
Matineu de balet

Coregrafia: Ángel Martínez Sánchez
Muzica: Zarzuele (Gerónimo Giménez, Reveriano Soutullo și Juan Vert, Amadeo Vives, Federico Chueca și Manuel Fernández Caballero) și compoziții la chitară de Francisco Tárrega
Costume: Rodica Kabdebo

Distribuție: Alba Fernandez, Ayaka Nagai, Ludovica Tontodonati, Maria Trabalon, Sara Zanzon, Gabriela Checo, Tereza Dragomir, Candela Nieto, Camille Texier, Michaela Gobas / Marta Parise, Kenichi Murata, Guido Sarnataro, Mattia Longhitano, Manuel Sanchez, Henrique Ferreira, Nathaniel Lillington, Johan Mancebo, Miquel Teixeira.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*