Sărbători cu bucurie, în comuna Rîu Sadului

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă au început, în parohia Rîu Sadului, încă de la sărbătoarea hramului, Sfinții Arhanghelii Mihail și Gavriil, ocazie cu care a fost oficiată slujba solemnă cu ocolirea bisericii, iar prin grija familiei Stancu Nicolae, tuturor copiilor din școala comunală le-au fost împărțite mici daruri în numele parohiei.

dr. Adrian DRĂGUȘIN

Manifestările au continuat prin pregătirea corului parohiei, care cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Andrei Șaguna și a Zilei Naționale a României a susținut un concert de cântece patriotice.

Cadouri pentru copii și vârstnici

Pregătirile au continuat prin programul „Daruri pentru vârstnici“, în cadrul căruia preotul paroh, împreună cu un grup de copii voluntari, le-au împărțit mici cadouri persoanelor singure, în așteptarea sărbătorii sfântului ierarh Nicolae. Tot în așteptarea acestei sărbători, prin grija parohiei le-au fost împărțite tuturor copiilor din școală mici surprize dulci.

Troiță sfințită de protopop

Punctul culminant al pregătirilor a fost chiar sărbătoarea sfântului Nicolae. Astfel, în după-amiaza de marți, 6 decembrie, un sobor de preoți în frunte cu părintele protopop Vasile Gafton, de la Protopopiatul Avrig, a oficiat slujba de sfințire a troiței ridicate prin grija și cheltuiala primarului Florian Tara. A urmat apoi taina maslului de obște și un concert de colinde susținut de corul copiilor din școala comunală, precum și o agapă frățească.

În aceeași perioadă, programul catehetic destinat copiilor, precum și proiectul „Hristos împărtășit copiilor“ au mers mai departe, pregătind sufletele celor mici pentru primirea lui Hristos, Cel ce se naște în peșteră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*