Sărbătoare mare azi! Ce nu este bine să mănânci în această zi

Pe 29 august este sărbătoare cu cruce roșie, și anume Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Credincioșii trebuie să respecte anumite tradiții și obiceiuri.

FOTO: CrestinOrtodox.ro

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul este ultima din acest an bisericesc, care se încheie pe 31 august. Noul an bisericesc va începe pe 1 septembrie. La fel ca în cazul altor sărbători cu cruce roșie, nu se muncește și nu se fac trebui casnice. În această zi se ține postul negru, iar credincioșii trebuie să se roage, conform fanatik.ro.

Se spune că nu trebuie să mănânci varză atunci când este această sărbătoare. Lui Ioan Botezătorul i-a fost tăiat capul pe varză de 7 ori, apoi a înviat.

De asemenea, potrivit credinței populare, se spune că nu e bine să folosești cuțitul în această zi. În schimb, totul se rupe cu mâna. Nu e bine să tai și să mănânci fructe și legume cu formă rotundă, cum ar fi pepenele.

În popor a mai fost menționată și începerea unui post, “de la cruce până la cruce”, care ținea până pe 14 septembrie, atunci când se sărbătorește Înălțarea Sfintei Cruci. Postul nu apare în calendarul creștin, dar era ținut de cei care au săvârșit păcate grave.

Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia, iar mama sa, Elisabeta, era descendentă a seminței lui Aaron. Prorocul Ioan s-a născut cu șase luni înainte de nașterea lui Iisus Hristos.

Continuă AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*