Saramură de crap românesc

Ingrediente:

1 crap de aproximativ 2-3 kg, 3-4 roşii, 5 legături de pătrunjel, 3 buc. ardei gras roşu, 2 ardei iuţi (verzi), 3 linguriţe delicat de legume, jumătate cutie suc de roşii, sare grunjoasă.

Mod de preparare:

Peştele, fără cap, curăţat de solzi, se porţionează, se dă prin sarea grunjoasă şi se coace pe grătar. Când e gata, se pune într-un vas şi se acoperă cu un un capac. Se pun apoi pe grătar roşiile şi gogoşarul. Separat, se pregăteşte sosul, după cum urmează: într-o oală se fierb 2,5 l apă. Când apa începe să clocotească se adaugă delicatul şi se fierbe, în continuare, la foc mic aproximativ 4 minute. Apoi, se adaugă ardeiul gras şi roşiile decojite şi tocate mărunt, sucul de rosii şi ardeiul iute (după gust) lăsându-se pe foc aproximativ 5 minute. Se toacă mărunt 3 legături de pătrunjel, se adăugă peste sos şi se opreşte focul, acoperindu-se oala cu un capac. După aproximativ 4 minute se adaugă peştele şi cele 2 legături de pătrunjel rămase, de asemenea, tocate mărunt. Se acoperă oala cu un capac. Se poate servi după aproximativ 10-15 minute, cu mămăliguţă, mujdei de usturoi şi vin alb sec. Poftă bună!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura