Săptămâna viitoare încep lucrările la podul din centrul comunei Sadu (CP)

Consiliul Județean Sibiu anunță începerea lucrărilor de execuție pentru proiectul  „Construire pod pe drumul județean DJ 105G , km. 20+500 , Sadu, județul Sibiu și relocare utilități”.

foto: Consiliul Județean Sibiu

Astfel, vineri 7.06.2024 se va emite Ordinul de începere a execuției lucrărilor care vor fi realizate de către asocierea Prodial SRL și Total NSA AG Construct SRL și societatea Pod Proiect SRL, termenul de finalizare fiind de 16 luni (octombrie 2025).

foto: Consiliul Județean Sibiu

Execuția lucrărilor prevede construirea unui pod nou din grinzi betonate de tipul HEM 600. Podul va avea o lungime a grinzilor de 22 m, o lățime totală de 10,66 m, din care zona carosabilă va avea 7,8 m.

foto: Consiliul Județean Sibiu

Autorizația de construire pentru executarea lucrărilor a fost emisă de către Primăria Comunei Sadu cu nr. 20 din data de 25.04.2024, cu o valoare estimată  a lucrărilor de 4.126.398,47 lei fără TVA. Proiectul este finanțat de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, și din bugetul local al județului Sibiu.

foto: Consiliul Județean Sibiu

Reamintim că podul din centrul comunei Sadu este cel de-al cincilea pod pe care Consiliul Județean Sibiu îl construiește, lucrările la celelalte patru poduri din Nou Român, Arpașu de Sus și Șomartin fiind deja demarate.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*