Săptămâna Internațională a Studenților la Academia Forțelor Terestre

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a organizat, și în acest an, Săptămâna Internațională a Studenților, activitate al cărui scop principal a fost acela de consolidare și intensificare a relațiilor de colaborare între instituțiile cu care academia are parteneriate, în cadrul programului Erasmus+.

Foto: Facebook AFT Sibiu

La eveniment au participat, alături de studenții AFT, cadre militare și cadeți de la Academia Forțelor Aeriene „Georgi Benkovski” din Pleven, Bulgaria, Academia Națională de Apărare din Gori, Georgia, Academia Națională de Apărare din Riga, Letonia, Universitatea „Helmut Schmidt” din Hamburg, Germania, Universitatea Militară Tehnologică din Varșovia, Polonia și Universitatea Georgiei de Nord din Atlanta, S.U.A.

În cadrul Săptămânii Internaționale a Studenților au fost susținute prelegeri, desfășurate workshop-uri, precum și activități culturale și sociale. Evenimentul a debutat cu prezentarea, de către studenți, a programelor de studii care se derulează în universitățile din care provin, a facilităților didactice și de pregătire militară, sportive, de cercetare științifică și de recreere, precum și oferta educațională pusă la dispoziție pentru studenții internaționali cu care cooperează.

Foto: Facebook AFT Sibiu

Nu au lipsit nici activitățile sportive, fiind organizate jocuri individuale și de echipă și nici cele care au acoperit latura culturală și recreativă, scopul fiind dezvoltarea interesului oaspeților noștri pentru tradițiile, cultura si obiceiurile din zona Sibiului și nu numai.

Foto: Facebook AFT Sibiu

În acest sens, au fost organizate activități dedicate vizitării orașului Sibiu, excursii la Cetatea Alba Iulia și la Cetatea Sighișoara.

Pentru a-și completa experiența, participanții la Săptămâna Internațională a Studenților și-au prezentat lucrările elaborate în cadrul Sesiunii de Comunicări a Cercurilor Ştiinţifice Studenţeşti cu participare internaţională – SECOSAFT 2024.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*