Șansă pentru 140 de copii din zona Mediaș. Nouă realitate pentru educație – FOTO

Aproape 140 de copii cu deficiențe mintale și locomotorii din zona Mediaș vor avea, în scurt timp, săli de clasă, cabinete de terapie și recuperare nou-nouțe, dotate cu mobilier școlar și aparatură medicală de ultimă generație.
FOTO: Consiliul Județean Sibiu
Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) Mediaș a fost reabilitat și modernizat din fondurile europene nerambursabile pe care Consiliul Județean Sibiu le-a obținut prin Programul Operațional Regional 2014-2020, valoarea lucrărilor depășind 4,6 milioane lei, investiția urmând să fie recepționată, informează Consiliul Județean Sibiu.
Din aceleași fonduri au fost achiziționate mobilier școlar și aparatură medicală în valoare aproximativ 131 mii lei, urmând ca din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) să fie cumpărate mobilier școlar, calculatoare, imprimante și table interactive în valoare de 675 mii lei.
Investiția promovată de Consiliul Județean Sibiu a vizat și eficientizarea energetică a clădirilor prin înlocuirea centralei termice, a instalațiilor electrice și de iluminat, fiind montate panouri fotovoltaice pentru producerea de energie verde și panouri solare pentru prepararea apei calde.
La CSEI Mediaș învață atât copiii din municipiu, cât și din Copșa Mică, Valea Viilor, Agârbiciu, Târnava, Buzd, Brateiu și Nemșa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*