Salvamontiștii fac un nou apel pentru a putea folosi semnalele acustice și luminoase când se deplasează la intervenții. (VIDEO)

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a intervenit în urma unui apel pe 112, pentru acordarea de prim ajutor în cazul unei tinere care a suferit o plagă deschisă la nivelul tibiei în urma desprinderii unei pietre de pe versant.

SPJ Salvamont Argeș a venit în sprijinul salvamontiștilor sibieni, în timp util din fericire, datorită unui echipaj de la poliție.

Din păcate serviciile Salvamont, nu beneficiază de dreptul folosirii semnalelor acustice și luminoase atunci când sunt în intervenție, deși sunt structuri de urgență.

„Avem o propunere legislativă ținută mai bine de 8 ani prin diferite sertare și neasumată de nici o guvernare. În rest serviciile Salvamont sunt la datorie…”, au transmis reprezentanții Salvamont Sibiu.

Apelul vine în contextul în care deși salvamontiștii sunt dotați cu mașini de intervenție dotate cu girofar și sirenă, nu există cadrul legislativ prin care aceste dispozitive să poată fi utilizate în caz de deplasare la intervenții de urgență.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*