Salvamontiștii au închis traseele montane de la altitudini de peste 1800 metri: ”Siguranța voastră este prioritatea noastră!”

Conform ultimelor informații de la ANM, gradul de avalanșă a atins nivelul 3 din 5 la altitudini de peste 1800 de metri în masivul Făgăraș. În această situație, salvamontiștii sibieni au declarat închise traseele de la această altitudine.

Foto: Arhivă

”Având în vedere această situație, am luat decizia de a declara momentan închise traseele aflate peste această altitudine. Siguranța voastră este prioritatea noastră, iar această măsură este luată pentru a preveni riscurile asociate cu avalanșele.

Echipa SPJ Salvamont Sibiu este pregătită să vă asiste și să răspundă la orice situație de urgență din zona montană a Județului Sibiu.

În continuare, vă încurajăm să vă bucurați de frumusețea munților, dar cu o atenție sporită la condițiile meteo și avertizările emise.

Pentru practicanții sporturilor de iarnă în zonele de offpiste vă recomandăm cu tărie sa fiți complet echipați cu Echipament de Detecție și Salvare: DVA, sondă, lopată si rucsac pentru avalansă”, au transmis reprezentanții Serviciului Public Salvamont Sibiu.

Foto: Salvamont Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*