UPDATE. Video. Salvamontiști din mai multe județe intervin pentru salvarea unui turist în Munții Făgăraș

Salvamontiști din mai multe județe, aflați la un exercițiu în munții Făgăraș, și-au întrerupt activitatea pentru a sări în ajutorul unui turist aflat în pericol.

Video: Salvamont Gorj

„Aflați la o acțiune de pregătire în masivul Făgăraș salvamontiștii participanți la curs au auzit strigăte într-un perete de sub vârful Vânătoarea lui Buteanu. Acțiunea de pregătire a fost întreruptă imediat și salvamontiștii au început să organizeze echipele de intervenție. Astfel, o echipă de prim răspuns se deplasează la locul accidentului pentru a face primele evaluări, restul salvamontiștilor pregătesc echipamentul de prim ajutor , targa de recuperare și vor analiza modalitatea de recuperare a victimei și traseul de deplasare către Bâlea.

Din echipa de interventie fac parte salvamontiști din Sibiu, Gorj, Alba, Cluj , Poiana Brașov, Bihor, Mureș, Prahova, Harghita, Satu Mare, Sinaia și Zărnești.

Din primele informații, victima este un cetățean străin.

Foto: Salvamont Gorj

Vremea este nefavorabilă , în zonă bate vântul cu transport de zăpadă, plafonul de nori este foarte jos și nu sunt condiții pentru a solicita un elicopter căruia salvamontiștii să îi predea persoana accidentată, urmând ca toată acțiunea să se desfășoare terestru” au transmis reprezentanții Salvamont România.

UPDATE Salvamont Sibiu: Acțiunea de salvare este inca in derulare. Victima a fost preluata de salvamontisti si va fi adusa la telecabina Balea. Este vorba de un barbat, cetatean strain ( spania) si nu era echipat corespunzător. Nu are afectiuni medicale.

Foto: Salvamont Sibiu

El a rămas blocat pe o stâncă într-o zonă expusă, greu accesibilă, din fericire a reușit să rămâna in acel loc, sa nu alunece, o cădere din acel loc putând fi fatală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*