Salvamont Sibiu pe podium la „International Mountain Rescue Race România”

Serviciul Public Judetean Salvamont Sibiu, a participat cu 2 echipe complete ( cate 4 salvamontisti) și o salvamontistă în echipa națională de fete, la International Mountain Rescue Race România unde au participat în total 156 de salvatori montani, 36 de echipe din 9 țări.

Foto: Facebook Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

SPJ Salvamont Sibiu a urcat pe podium, unde a obținut locul 3 la proba Ski de tură si alpinism.

Foto: Facebook Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

În total, 156 de salvatori montani reprezentând 36 de echipe din 9 țări și-au demonstrat abilitățile de căutare-salvare în cadrul probelor specifice misiunilor montane, unde cunoștințele profesionale au contat în proporție de 75%, iar aptitudinile sportive în proporție de 25%. Echipele de concurs au fost formate din 4 salvatori montani atestați, care, în formație de 2, 3 sau 4 (în funcție de specificul fiecărei probe) au avut de parcurs mai multe etape.

Foto: Facebook Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

Probele au fost: ski de tură cu orientare pe baza unor coordonate gps, proba de alpinism ( deplasare cu coltari pe plan inclinat si rapel), proba de cautare in avalanșă a 4 victime, proba medicală si proba de transport accidentat pe domeniul schiabil.

Foto: Facebook Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu

„Felicitări organizatorilor pentru organizarea celui mai important eveniment de salvare montană din România și cu siguranță unul din cele mai mari din Europa și mulțumim de invitație” au transmis reprezentanții Salvamont Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*