Sabin Sopa și Andrei Banciu, despre ACS Champions, la capătul unui sezon de vis

La Champions Sibiu, fiecare sezon este o poveste despre determinare, pasiune și succes. Anul acesta, echipele U13 și U15 s-au clasat în fruntea competițiilor naționale, iar U17 continuă să concureze în Divizia Elită. Într-un dialog amplu, antrenorii cheie ai clubului, Sabin Sopa și Andrei Banciu, împărtășesc experiențele și perspectivele lor.

foto: ACS Champions

  1. Pregătire și realizări

Întrebat despre elementele cheie care au contribuit la succesul echipelor U13 și U15 în acest an, Sabin Sopa subliniază mixul de talent, muncă asiduă și implicarea constantă a trio-ului sportiv – antrenor – părinți. „Avem două generații extrem de talentate care, deși nu sunt foarte înalte, compensează cu abilități excelente în săritură, apărare și atac”, explică Sopa.

foto: ACS Champions

Andrei Banciu oferă o perspectivă detaliată asupra abordării diferite pentru fiecare echipă, menționând provocările specifice și adaptările necesare, cum ar fi integrarea noilor jucătoare și schimbarea sistemelor de joc, mai ales după pierderea liderului echipei U15 din sezonul precedent.

foto: ACS Champions

  1. Experiență și progres

Ambii antrenorii discută despre strategiile de dezvoltare implementate pentru a menține performanța echipei U17, care s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în Divizia Elită. „Ne bazăm pe un program intensiv de antrenamente, meciuri de pregătire și cantonamente„, spune Sopa, în timp ce Banciu adaugă că „nivelul antrenamentelor este adaptat pentru a răspunde cerințelor unui campionat dominat de jucătoare mai experimentate„.

foto: ACS Champions

  1. Istoric și evoluție

Reflectând asupra ultimilor trei ani, Sopa descrie o evoluție constantă a clubului, punctând că abordarea deschisă la învățare și refuzul de a accepta compromisuri în privința calității au fost esențiale. Banciu vorbește despre cum rezultatele încep să se materializeze, ducând la performanțe tot mai bune de la un an la altul.

foto: ACS Champions

  1. Obiective pentru sezonul viitor

Cu un număr record de echipe înscrise pentru sezonul următor, ambii antrenori sunt optimiști, dar prudenți cu privire la obiectivele lor. Sopa vizează primele medalii la voleiul de sală, în timp ce Banciu își propune să ajungă pe podium cu echipele U13 și U15, și chiar la o calificare la turneul semifinal de Elită cu U17.

  1. Beach Volley

Discutând despre beach volley, Banciu subliniază diferențele majore față de voleiul de sală și importanța acestei discipline pentru menținerea formei sportivelor pe parcursul verii. Sopa este de acord, adăugând că performanțele de la competițiile de beach volley demonstrează adaptabilitatea și competența jucătoarelor.

  1. Managementul talentelor

Managementul tranziției de la juniori la seniori este o provocare, mai ales în lipsa unei echipe de seniori în Sibiu, o problemă pe care amândoi antrenorii speră să o rezolve în viitor. „Ne dorim să oferim sportivelor noastre oportunități de a rămâne și de a concura pentru orașul nostru la niveluri superioare”, afirmă Banciu.

  1. Parteneriate și susținere

În încheiere, antrenorii subliniază importanța suportului local și a parteneriatelor în realizările clubului. Sopa și Banciu mulțumesc autorităților și sponsorilor care contribuie la succesul și dezvoltarea continuă a clubului Champions Sibiu.

foto: ACS Champions

Pe măsură ce Champions Sibiu se pregătește pentru provocările viitoare, determinarea, pasiunea și viziunea antrenorilor Sopa și Banciu sunt mai puternice ca niciodată, promițând continuarea tradiției de excelență și dedicare în sportul sibian.

Întregul interviu cu cei doi antrenori poate fi gasit aici: https://www.facebook.com/share/p/baYW1SCZHtBN24jk/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*