Să ne mândrim! Un general SIBIAN a preluat conducerea flancului de sud-est al NATO

La 20 ianuarie 2023, Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO a preluat comanda și controlul tuturor forțelor terestre NATO dislocate în Bulgaria și România, sub conducerea unui general român, generalul-maior Dragoș Dumitru IACOB.
Sursă foto: Multinational Corps South-East
Astfel, Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO va avea în subordine Unitatea de Integrare a Forțelor NATO din Bulgaria și Unitatea de Integrare a Forțelor NATO din România.
Generalul Dragoș-Dumitru IACOB a semnat ordinul pentru acest nou aranjament de comandă și control al Forțelor Terestre NATO dislocate în flancul sud-estic al Alianței, în cadrul ceremoniei de predare-primire organizată la sediul central al  Diviziei Multinaționale Sud-Est, la București, relatează activenews.ro.
Pe lângă comandanții MNC-SE, MND-SE, NFIU-BGR, NFIU-ROU și statele lor majore respective, la acest eveniment au participat comandantul Grupului de luptă multinațional NATO (națiunea-cadru Franța) dislocat în România, comandantul Grupului de luptă multinațional NATO (națiunea-cadru Italia) dislocat în Bulgaria și comandantul Comandamentului Brigăzii Multinaționale Sud Est.
Generalul-maior IACOB a prezentat audienței planul său de campanie pentru următorii 3 ani, ordinele sale și planul integrat de instruire al MNC-SE și al unităților nou-înființate pentru anul 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*