S-au terminat înscrierile pentru sesiunea de vară a admiterii la Universitatea Lucian Blaga

Înscrierile pentru sesiunea de vară a admiterii la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu s-au încheiat cu succes. „Mulțumim tuturor candidaților care au ales universitatea noastră. Suntem o comunitate vie și împreună cu studenți care vor păși pentru prima dată la toamnă în universitatea noastră avem șansa să creștem, să ne dezvoltăm, să depășim cu bine provocările vieții academice” – transmite ULBS.

În această sesiune de admitere au fost validate peste 5000 de dosare, dintre acestea peste 4000 de dosare au fost validate pentru concursurile de admitere la programele de licență și mai mult de 1000 la programele de master.

Sfârșitul acestei sesiuni a adus ocuparea a peste 90% din locurile bugetate scoase la concurs pentru programele de licență. Subliniem prezența în concursul de admitere a 21 candidați olimpici admiși și a peste 25 studenți străini din afara Uniunii Europene.

În ceea ce privește admiterea la programele de master, o mare parte dintre facultăți continuă înscrierile până la toamnă, conform calendarului de admitere al ULBS. Pentru sesiunea de toamnă, care va debuta în 05.09.2022, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va scoate la concurs 193 locuri bugetate și peste 1000 locuri cu taxă, la programele de licență.

De asemenea, în sesiunea din septembrie se va derula și admiterea la programele de studii doctorale ale ULBS conform calendarului care poate fi consultat la adresa https://doctorate.ulbsibiu.ro/ro/admitere/.  Înscrierea candidaților derulându-se tot prin intermediul aplicației Admitere online.

Cei care doresc să se înscrie, în sesiunea de toamnă, la una din specializările oferite de facultățile din cadrul ULBS pot consulta informațiile disponibile la adresa https://admitere.ulbsibiu.ro/ sau ne pot contacta prin call center-ul dedicat admiterii apelând 0269.238.527.

Situația în timp real a numărului de candidați înscriși la fiecare facultate din cadrul ULBS va putea fi consultată la adresa: https://admitere.ulbsibiu.ro/articol/90/situatie-inscrieri.

Toate specializările Universității „Lucian Blaga” din Sibiu sunt acreditate sau autorizate să funcționeze de către Ministerul Educației, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) acordând instituției sibiene, la ultima evaluare (2021), cel mai înalt calificativ — Grad de Încredere Ridicat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*