S-au afișat rezultatele la Bacalaureat. Nicio medie de 10 în județul Sibiu

Rezultatele la prima sesiune a Examenului de Bacalaureat 2024 (înainte de contestații) au fost afişate azi în centrele de examen şi online.

foto: Mesagerul de Sibiu

Cea mai mare notă din județul Sibiu a fost obținută de o elevă de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, nota 9,96. Nu mai puțin de 4 elevi de la „Goga“ se numără anul acesta între primii 10 la Bacalaureat, unde mai figurează câte 2 elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna“, respectiv Colegiul Național „Gheorghe Lazăr“ Sibiu, un elev de la Liceul Teoretic „Constantin Noica“ (specializare Teologie Baptistă) și unul de la Colegiul Economic „George Barițiu“ Sibiu.

Rezultatele complete ale Examenului de Bacalaureat pentru județul Sibiu pot fi consultate AICI

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR), rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

Contestațiile se pot depune astăzi între orele 12-18, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii (cumulat):

Susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

Susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;

Obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obţinute la probele scrise).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*