S-a lansat campania „Your Extraordinary Succes without DRUGS – DA vieții fără droguri”

IPJ Sibiu a lansat astăzi Campania de prevenire a consumului de droguri, „Your Extraordinary Succes without DRUGS – DA vieții fără droguri”.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Evenimentul a avut loc la Colegiul Național Octavian Goga din Sibiu. În holul liceului a fost amenajată o expoziție fotodocumentară cu imagini ale unor foști consumatori de droguri precum și mărturiile acestora din perioada consumului și ulterior acesteia.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Din partea IPJ Sibiu, la eveniment au participat polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a  Criminalității și Serviciului Rutier.

„Le propunem tinerilor să învețe de această dată nu din manuale ci din greșelile altora” a declarat pentru Mesagerul de Sibiu comisar șef  de poliție Mihaela Huzoaica.

Foto: Mesagerul de Sibiu

La evenimentul de astăzi au fost prezenți și polițiști din cadrul Biroului Rutier, pentru a explica elevilor, care în mare majoritate doresc să obțină permis de conducere, care sunt riscurile conducerii unei mașini sub influența substanțelor psihoactive.

„Ne-am propus să găsim activități care să li se adreseze elevilor în mod direct ca viitori participanți la trafic. Activitatea de astăzi e una prin care ne-am propus să conștientizeze riscurile la care se expun atunci când se înscriu în trafic aflându-se sub influența acestor substanțe interzise” ne-a declarat Inspector Principal Ionuț Natea.

Elevii de la Colegiul Octavian Goga au avut ocazia să participe și la o dezbatere pe teme de prevenire în cadrul căreia au putut pune întrebări polițiștilor pentru a înțelege mai bine riscul consumului de droguri.

Campania Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu se va desfășura timp de trei luni, până în luna mai, și va cuprinde 10 licee din tot județul.

Autor: Cezar Budescu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*