S-a încheiat o nouă ediție a proiectului educațional ”Sibiu, Orașul Copiilor”

Emoții, încurajări și ropote de aplauze, în runda finală a celei mai recente ediții a proiectului educațional  ”Sibiu Orașul Copiilor”, organizat de Bilioteca ASTRA.

Foto: Biblioteca ASTRA
Astăzi au fost recompensate răspunsurile corecte ale participanților din concurs, elevi de clasa a IV-a de la Școala gimnazială „Ioan Slavici”, Școala gimnazială nr. 4 și Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu.
 Juniorii au demonstrat stăpânirea unor bune cunoștințe despre istoriaSibiului într-o competiție dinamică și au făcut dovada talentului creativ în lucrările realizate.
La finalul întâlnirii, au fost acordate premii pentru secțiunile de creație literară, creație artistică și cunoștințe generale, toți copiii primind totodată diplome de participare.
 ”Felicitări câștigătorilor și tuturor participanților!
 Mulțumim cadrelor didactice care călăuzesc pașii celor mici pe drumul cunoașterii!”, au transmis reprezentanții Biliotecii ASTRA
 Demarat în urmă cu mai bine de 10 ani, din inițiativa bibliotecii publice sibiene, în colaborare cu Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS), proiectul educațional propune o modalitate alternativă de transmitere a cunoștințelor despre orașul Sibiu înspre tânăra generație care învață în școlile sibiene. Prin intermediul activităților desfășurate, elevii din ciclul primar au prilejul de a afla informații numeroase și valoroase referitoare la întemeierea, istoria, civilizația, cultura și tradițiile atrăgătorului oraș situat de-a lungul râului Cibin. În urma asimilării acestor noțiuni, pe parcursul activităților proiectului și a vizitelor ghidate prin oraș, juniorii participă în final la un concurs interactiv de valorificare a cunoștințelor despre Sibiu și la competiția finală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*