S-a încheiat a XIII-a ediție a Festivalului 25 de ore de teatru non-stop

În 23-24 septembrie a avut loc la Sibiu ediția cu numărul 13 a festivalului 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP organizat de Asociația Bis (Bis Teatru). Acțiunea a fost cofinațată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu, precum și de AFCN.

Foto: BIS Teatru

Spațiile de joc, atât cele convenționale cât și cele neconvenționale, au fost neîncăpătoare pentru sibienii dornici să asiste la spectacolele propuse anul acesta.

Timișorenii de la AULĂLEU care au deschis festivalul la Teatrul Gong cu spectacolul GRAND HOSTEL TIMIȘOARA au binedispus audiența timp de aproape trei ore.

Ulterior, îndrăgitul actor Florin Coșuleț a fermecat sibienii până mult după miezul nopții, tabloul festivalului fiind completat de orădeanul Șerban Borda și de show-ul său care combină stand-up-ul cu magia, precum și de interpretul Cristian Lupașcu și de performerul MC Matli.

Dimineața a venit cu Poezie la micul dejun, un eveniment neconvențional desfășurat în Piața Mică.

Foto: BIS Teatru

Grădina Bis a înregistrat noi recorduri de audiență la spectacolele liceenilor de la FABRICA DE TEATRU (coordonați de actrița Laura Luca) cât și la spectacolul ANAZ ȘI DRAGONUL.

Festivalul s-a încheiat în aceeași sală arhiplină a Teatrului Gong, spectatorii fiind cuceriți de carismatica actriță Oana Pușcatu și de spectacolul VINOVAT/ Ă, o coproducție Replika-Beznă Theatre Londra.

Weekendul viitor, mai exact în 30 septembrie-1 octombrie, Asociația Bis din Sibiu (BIS Teatru)  va organiza pentru prima dată Festivalul 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP în orașul TIMIȘOARA, ca parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Detalii despre ediția de Timișoara, aici – https://bit.ly/3Z7qEtO
Bilete, aici – https://bit.ly/3sxT5oC

Dar până la ediția de Timișoara, tinerii artiști Bis sunt implicați în proiectul educațional SĂ VORBIM DESPRE ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ, desfășurat de Asociația Interakt Arts pe Agenda Educațională a orașului (cu extra-activități în județ, în cadrul Agendei Culturale a Consiliului Județean).

Foto: BIS Teatru

În 25 și 26 septembrie 2023, în cadrul unei serii de șase intervenții culturale, actorul Bogdan Constantin Tălmaciu intră în dialog cu elevi de la mai multe unități de învățământ din Sibiu pe tema schimbărilor climatice, într-o formă atractivă, interpretând un Căpcăun care a închis anotimpurile în pivnița castelului său. Proiectul va fi finalizat în luna noiembrie a anului curent, cu prezentarea spectacolului ANOTIMPURI, o producție Bis Teatru (detalii în curând pe www.facebook.com/BisTeatru/)

Intervențiile culturale au loc după următorul program –

Luni, 25 septembrie 2023: Ora 08:00 – Colegiul Național Octavian Goga/ Ora 10:00 – Școala Regina Maria/ Ora 10:30 – Școala Regina Maria.

Marți, 26 septembrie 2023: Ora 9:00 – Liceul Teoretic Constantin Noica/ Ora 10:00 – Liceul Teoretic Constantin Noica/ ora 13:00 – Liceul Teoretic Gustav Gündisch Cisnădie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*