S-a găsit modelul de țiglă veche pentru repararea acoperișului depoului din Sibiu al mocăniței. 5000 de bucăți au ajuns la Sibiu

Prietenii Mocăniței și Ambulanța pentru Monumente au găsit țigla veche, model destul de rar, pentru a restaura acoperișul depoului din Sibiu, redând totodată aspectul istoric al clădiri.

Foto: Asociația Prietenii Mocăniței

La începutul acestei luni, Prietenii Mocăniței și Ambulanța pentru Monumente  – Transilvania Sud lansau un apel disperat pentru găsirea unui model vechi și rar de țiglă – Kikinda 272. Aveau nevoie de aceasta pentru a repara acoperișul depoului din Sibiul al mocăniței și pentru a-i reda aspectul istoric. Totodată, voluntarii au constatat că acest model de țiglă cu care fusese acoperit inițial depoul s-a dovedit a fi mult mai durabil decât țiga convențională cu care a fost acoperită, parțial clădirea în 2003, când acoperișul a fost reparat.

Norocul a fost de partea voluntarilor și au reușit să găsească țigla pe care o căutau, taman dincolo de Satu Mare. Însă mulțumirea a fost maximă, deoarece au găsit 5000 de bucăți din acea țiglă foarte veche și rară, cu care a fost acoperit depoul în 1910.

”În urma apelului pentru țiglă model Kikinda 272 pentru depoul mocăniței din Sibiu, am găsit aproximativ 5000 de bucăți tocmai dincolo de Satu Mare, în graniță cu Ucraina, așa că joi, împreună cu Ambulanța pentru Monumente – Transilvania Sud, ne-am dus să o luăm. A fost o zi tare lungă, dar suntem foarte bucuroși că am găsit o cantitate atât de mare din țigla originală cu care a fost acoperit depoul la 1910 și care, se pare, e foarte rară și greu de găsit. Îi mulțumim mult lui Zoltan Burjan pentru că ne-a donat țigla și pentru ospitalitate, precum și oamenilor faini de la Mai Trans Logistic SRL pentru transport și mâna de ajutor!”, explică membrii Asociației Prieteni Mocăniței.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*