Rotaract Club Sibiu și Rotary Club Sibiu vin în sprijinul educației: au dotat complet laboratorul de informatică al Liceului din Avrig

Rotaract Club Sibiu și Rotary Club Sibiu și-au unit forțele, iar împreună au venit în sprijinul educației pentru cei peste 700 de elevi ce studiază la Liceul Teoretic Gheorghe Lazăr din Avrig. Laboratorul de informatică al unității de învățământ a fost dotat cu 25 de calculatoare de ultimă generație conectate la o rețea de internet nouă, o tablă smart, rețele electrice moderne iar mobilierul a fost înlocuit cu unul nou.

Foto: Rotaract Club Sibiu

Familia Rotary Sibiu este bucuroasă să anunțe că proiectul lor caritabil de dotare a laboratorului de informatică al Liceului Gheorghe Lazăr din Avrig a fost finalizat cu succes.

Proiectul a avut ca scop dotarea laboratorului de informatică cu 25 de calculatoare de ultimă generație conectate la o rețea de internet nouă, o tablă smart, modernizarea retelei electrice cât și înlocuirea mobilierului existent cu unul modern. Toate acestea au contribuit astfel la crearea unui mediu educațional propice dezvoltării cunoștințelor și abilităților elevilor în domeniul informaticii, investiția ridicându-se la suma de 17.000 de euro.

Datorită acestor schimbări majore ale laboratorului, tinerii ce studiază la liceul din Avrig vor avea oportunități ridicate la cunoaștere și dezvoltare personală, ba chiar și profesională.

La inaugurarea acestui nou laborator modern, au participat personalități importante implicate în acest amplu proiect, precum Mihai Rusu, Past President al Rotaract Club Sibiu și coordonator al proiectului, Mihai Dancilă, Past President al Rotary Club Sibiu și Director General la Consilo Web, Laurențiu Grobnicu, Președintele în exercițiu al Rotary Club Sibiu, Traian Marian Mitrofan, Președintele în exercițiu al Rotaract Club Sibiu, domnul Emilian-Marius Novac, Inspector Școlar General Sibiu. Evenimentul a fost onorat și de prezența domnului Luca Marcel Octavian, Directorul Liceului Gheorghe Lazăr și a membrilor activi ai organizațiilor Rotaract Club Sibiu și Rotary Club Sibiu.

”Evenimentul de inaugurare a oferit o oportunitate de a marca angajamentul nostru comun pentru sprijinirea educației și dezvoltarea tinerilor. Cu participarea activă a membrilor comunității și a partenerilor locali, am creat un laborator care va servi ca resursă esențială pentru elevi în ceea ce privește educația digitală și tehnologică.

De-a lungul acestui an, tinerii voluntari au muncit din greu la evenimentele caritabile organizate în Sibiu, iar datorită impecabilei implicări și totodată, datorită tuturor sponsorilor și partenerilor, acest frumos proiect de modernizare a putut fi încheiat cu succes.

Suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la succesul acestui proiect și suntem dedicați continuării eforturilor noastre în sprijinirea comunității sibiene și a educației.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați paginile de Facebook și instagram ale Rotaract Club Sibiu și Rotary Club Sibiu”, au transmid reprezentanții Rotaract Club Sibiu

 

Despre Rotaract Sibiu

Rotaract Sibiu este o organizație dedicată serviciului comunitar și dezvoltării personale a tinerilor lideri, oferind o platformă pentru a contribui la îmbunătățirea calității vieții în comunitate.

 

Despre Rotary

Rotary este o organizație internațională de serviciu, având membri dedicați cauzei umanitare și sprijinind comunitățile locale și globale prin proiecte diverse și acte filantropice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*