Roșca și bara, în 2 rânduri, au „înghețat“ tabela! Ceahlăul – CSC Șelimbăr 0-0

CSC 1599 Șelimbăr a scos o remiză albă în această seară, 0-0 cu Ceahlăul Piatra Neamț, în deplasare, în deschiderea etapei a 10-a a Ligii a 2-a.

foto: facebook/CSC Șelimbăr

Cu medieșeanul Cristi Pustai pe bancă, nou promovata Ceahlăul a căutat să impună ritmul în acest joc, a dominat pe alocuri copios, însă „călăreții“ rămân o echipă solidă, greu de „ucis“ în acest sezon. Previzibil, defensiva a dus greu în acest joc, în frunte cu Roșca, portarul Șelimbărului fiind din nou inspirat. Gazdele au avut mai multe ocazii, dar elevii lui Niculescu au ripostat pe contraatac, pentru un meci cu ritm bun mai ales în actul secund.

Neicuțescu (‘28) a fost primul care ne-a dat emoții, mingea șutată de acesta din 12 metri poziție centrală fiind deviată in extremis din fața porții de către Crișan. Același Neicuțescu (‘33) l-a întrebuințat pe Roșca cu o lovitură de cap, pentru ca portarul nostru să intervină din nou chiar înainte de pauză la o lovitură de cap a lui Onișa.

În actul secund, Moussinga (’62) a lovit greșit cu capul în urma unui corner, balonul s-a dus totuși spre poartă, însă a trecut puțin alături. A fost ocazia meciului pentru Șelimbăr.

Ceahlăul a împins apoi cu toate liniile, Roșca a mai scos o dată extraordinar, în minutul 69, după care am scăpat cu bine și la o lovitură de pedeapsă. Patrick Petre (‘71) a fost faultat în careu, iar centralul aproape de fază a dictat ferm penalti. Cortelezzi l-a culcat pe Roșca din fentă, balonul a lovit însă bara.

Dominarea gazdelor a devenit apoi totală, „călăreții“ suferind până la final pentru un punct important. Doar Hernando (’82) a mai pus probleme în atac, șutul său din 20 de metri fiind parat, cu dificultate, de Krell.

În schimb, la poarta noastră, Albino (’90) a nimerit și el aceeași bară din stânga lui Roșca.

CSC Șelimbăr: Roșca – Alexe, Natea (‘87, Babovic), Crișan, Mitrea – Călin, Moussinga – Schieb, Năstăsie (‘61, Panos), Hernando (‘87, Monea) – Rotund (’76, Vînău). Antrenor: Claudiu Niculescu

Ceahlăul: Krell – Albino, Jalbă, Vișinar, Oltean – Akwasi, Moraru (’12, Fărăgău) – Petre (’90, Savu), Neicuțescu (’76, Anton), Llullaku (’12, Onișa) – Cortelezzi (’90, Selmani)

În urma acestui rezultat, CSC 1599 Șelimbăr acumulează 21 de puncte și rămâne pe 2 în clasament, în urma Unirii Slobozia, care are programat meci, în etapa a 10-a, mâine, de la ora 11, acasă, cu CSA Steaua. Pentru runda următoare, „călăreții“ vor evolua la Cisnădie, sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 11, cu Dumbrăvița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*