„Romeo și Julieta. Rock story”, ultimele două reprezentații din această stagiune

Teatrul de Balet Sibiu prezintă sâmbătă, 13 mai, la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni și miercuri, 31 mai, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, ultimele două reprezentații cu spectacolul de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock story”, coregrafia Marcello Algeri, pe muzică de Queen.

Foto: Daniel Schneider, Teatrul de Balet Sibiu

Spectacolul îi are în rolurile principale pe Alba Fernandez (Julieta), Miguel Teixeira (Romeo), Henrique Ferreira (Mercutio), Johan Mancebo (Tybalt), Maria Trabalon (Regina Mab). Biletele pentru reprezentația de la Sibiu pot fi cumpărate online, de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu și de pe site-ul partenerului de ticketing Kompostor.ro, iar la Otopeni, publicul va avea accesul gratuit, pe bază de rezervare la numărul de telefon 021 352 00 37.

Inspirat de tragedia originală a lui Shakespeare, spectacolul creat de Marcello Algeri spune de fapt povestea de dragoste a fiecăruia dintre noi. În universul minimalist și atemporal al scenei, creat de Marcello Algeri, timpul accelerează sau încetinește, condiționat de starea de spirit a individului, dar este singurul element care definește ritmul implacabil al vieților scurte și intense ale personajelor. Acest „Romeo și Julieta” nu este o tragedie politică sau de dragoste. Este mai presus de toate o tragedie generațională. Cei doi îndrăgostiți din Verona rup cercul de tradiții, obligații și îndatoriri care le caracterizează familiile de generații întregi. Ei nu aleg banii, poziția socială, ci iubirea, chiar și în moarte. Într-un spirit exuberant, nesăbuit, dar autentic, aceasta este tocmai cea mai mare lecție pe care ne-o pot da tinerii. Romeo și Julieta conțin în ei toate contrariile: sunt judicioși și nesăbuiți, comici și dramatici, masculini și feminini împreună.

Data premierei: 7 octombrie 2022 (Sibiu), 15 octombrie 2022 (Italia)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*