Românii vor putea călători în America fără viză

Românii vor putea călători fără viză în Statele Unite ale Americii de anul viitor. România face eforturi susținute pentru a intra în programul Visa Waiver, potrivit ambasadorului României în SUA, Andrei Muraru.

foto. pixabay.com

Programul Visa Waiver permite cetăţenilor ţărilor participante să călătorească în Statele Unite pentru afaceri sau turism pentru sejururi de până la 90 de zile fără viză.

Potrivit ambasadorului României în SUA, Andrei Muraru, românii ar putea călători în Statele Unite ale Americii fără viză de anul viitor.

„Există câteva lucruri pe care vrem să le facem în anii următori. Unul dintre ele este ridicarea vizelor și eu sunt foarte optimist că acest lucru se poate întâmpla anul viitor și acest lucru ar facilita legăturile dintre oameni”, a declarat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, potrivit antena3.ro, citat de Monitorul de Cluj.

„Partenerii americani au înțeles cât de serioasă e România, cât de serioase sunt autoritățile române, Guvernul care depune un mare efort și Ambasada SUA de la București. (…). Va fi succesul României și succesul românilor.
Deja o companie aeriană a anunțat un zbor direct între România și SUA, începând din iunie, și sunt convins că dacă la finalul lunii septembrie vom avea o veste bună în următoarele luni vor veni și alte companii aeriene și vom avea o creștere semnificativă a numărului de turiști și a investițiilor americane, precum și a comerțului bilateral”, a mai spus ambasadorul Andrei Muraru.

În prezent, 41 de state fac parte din programul Visa Waiver.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*