Românii vor putea călători în America fără viză. Anunțul ambasadorului României în SUA

Românii vor putea călători fără viză în Statele Unite ale Americii (SUA), începând din 1 decembrie 2025, a anunțat ambasadorul României în SUA, scrie Monitorul de Cluj.

Foto: pexels,com

Ambasadorul României în SUA, Dan-Andrei Muraru, a anunțat miercuri noaptea că mai sunt numai doi ani până când românii vor putea călători în America fără viză, prin programul Visa Waiver.

„Mai sunt doar doi ani până când țara noastră va accede cu siguranță în Programul Visa Waiver. Sigur că mai avem un parcurs lung, dar așa cum arată acum lucrurile, avem încredere că se va întâmpla. Anunțul de admitere în program va veni în ianuarie, anul viitor, apoi de la 1 decembrie 2025 românii vor putea călători în SUA fără vize”, a declarat ambasadorul Muraru la Digi24.

Programul Visa Waiver permite cetăţenilor ţărilor participante să călătorească în Statele Unite pentru afaceri sau turism pentru sejururi de până la 90 de zile fără viză.

În urmă cu câteva zile, ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii/Visa Waiver Program cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun”, a declarat ambasadoarea SUA, potrivit agerpres.ro.

De ani de zile România face eforturi susținute pentru a fi inclusă în programul Visa Waiver. În septembrie 2022, preşedintele Klaus Iohannis susținea că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea în programul Visa Waiver şi a subliniat că trebuie să existe o campanie de conştientizare şi o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize pentru Statele Unite ale Americii.

Tags: , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*